چون مردگان بودیم و آن شب جان گرفتیم،

خوش حالی از حال خوش یاران گرفتیم

رفتیم تا پیش طبیبان مهاجر ،

بر درد بی درمان خود، درمان گرفتیم

مجموعه ۵ قسمتی طبیبان مهاجر، که مهرماه سال جاری از شبکه یک سیما پخش شد، داستان فعالیت پزشکان در دفاع مقدس را بر اساس زندگی ۵ جانباز مرور نموده است. هیچ یک از انان، بدون وجود بیمارستان صحرایی و تلاش طبیبانی که از شهرها به خطوط مقدم جبهه ها مهاجرت کردند زنده نمی ماندند. داستان مجروحیت و زندگی این  ۵ جانباز عزیز، بر اساس متن کتاب ، روایتی از تاریخ پزشکی دفاع مقدس، تهیه شده است که توسط فرهنگستان علوم پزشکی، در اسفند ماه سال گذشته منتشر شد.

طبیبان مهاجر - قسمت اول- جراحی زیر آتش

در قسمت اول به توضیحات اساتید بنیانگذار جراحی جنگ مانند دکتر منوچهر دوائی دکتر سید محمد رضا کلانتر معتمدی و دکتر ایرج فاضل توجه می کنیم و با هم به مشاهده یک مورد استثنایی از عمل جراحی مجروح با بیهوشی عمومی در داخل آمبولانس در منطقه جنگی و در شرایط خطرناکی که امکان انفجار خمپاره در پای مجروح بود، خواهیم پرداخت. فصل 7 از جلد دوم کتاب.

طبیبان مهاجر - قسمت دوم-دیده بان

این مجموعه در قسمت دوم به عمل جراحی یک مجروح که دیده بان توپخانه بود، پس از دو بار ایست قلبی و عوارض خطرناک در حین جراحی و سرانجام جانباز خواهد پرداخت. فصل 10 از جلد دوم کتاب.

طبیبان مهاجر - قسمت سوم- یازده بار ایست قلبی

این مجموعه در قسمت سوم به عمل جراحی استثنایی یک مجروح در بیمارستان صحرایی در منطقه فکه در 7 کیلومتری خط مقدم اشاره می کند که ترکش به بطن قلب اصابت کرده و یاز ده بار دچار ایست قلبی می شود. پس از عمل مجروح دچار ادم حاد ریه می شود، فصل 9 از جلد اول کتاب.

طبیبان مهاجر - قسمت  چهارم- سنگر سازان بی سنگر

این مجموعه در قسمت چهارم به عمل جراحی دو مجروح که کارشان سنگر سازی در خطوط مقدم فاو در عملیات والفجر 8 بوده اشاره می کند. هر دو مجروح در یک روز در بیمارستان صحرایی فاطمه زهرا (س) عمل می شوند یک مجروح پارگی وسیع کبد و دیگری پارگی دیافراگم و صدمات قفسه سینه و احشاء شکمی داشته هردو در حال شوک شدید به اطاق عمل بیمارستان صحرایی می رسند و یک روز بعد در اهواز در مورد چگونگی حادثه توضیح می دهند. فصل 49 از جلد اول کتاب.

طبیبان مهاجر - قسمت پنجم- انتقال خون

این مجموعه در قسمت پنجم به عمل جراحی مجروحی که در دوران دانشجویی به خطوط مقدم جبهه فاو می رود اشاره می کند. مجروح به دلیل آسیب قفسه سینه و پارگی گسترده کبد، در بیمارستان صحرایی علی بن ابیطالب (ع) عمل می شود. پس از عمل اول و بهبود فشار خون، به علت خونریزی داخلی، مجددا در بیمارستان صحرایی عمل می شود و جمعا بیش از 35 واحد خون دریافت می کند و خونریزی کبد بطور کامل کنترل می شود. او اکنون در سازمان انتقال خون مشغول به کار است. فصل 12 از جلد دوم کتاب.