دكتر سيد علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور صبح امروز در مراسم جشنواره علمی فرهنگستان در سال 97که در فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد، گفت: ایران در حوزه بهداشت و درمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی پیشرفتهای چشمگیری داشته است و خوشبختانه در سال ۶۶ از نظر علمی به خودکفایی رسیدهایم و از همان سال به بعد دیگر بیماران برای درمان نیاز به اعزام به خارج از کشور ندارند به طوری که امروزه اعزام بیماران به خارج از کشور برای درمان تقریبا به صفر رسیده است.
وی ادامه داد: وضعیت درمان قبل از انقلاب به هیچ عنوان مناسب نبود به طوری که مردم برای دریافت خدمات سرپایی از مناطق دور افتاده مانند سیستان و بلوچستان به تهران سفر میکردند؛ همین مسئله باعث بروز مشکلات و تحمیل هزینههای دوچندان به خانوادهها میشد.
دكتر مرندی گفت: قبل از انقلاب اسلامی تعداد نیروی انسانی در حوزه پزشکی بسیار کم بوده است و مردم در بسیاری از مناطق از کمبود پزشک به شدت رنج مي بردند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی تصریح کرد: زایمان زنان باردار به وسیله قابلههای کم سواد یا بیسواد انجام میشد و هیچ واکسنی در طول مدت بارداری به زنان تزریق نمیشد؛ همین مسئله سلامتی آنها و حتی نوزادشان را به شدت به خطر مي انداخت.
وی افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ما سالیانه ۱۱ هزار مورد کزاز نوزادی در بین نوزادان داشتیم و۳۵ هزار کودک زیر ۵ سال به دلیل اسهال فوت میکردند و نبود آب شرب بهداشتی باعث فوت بسیاری از افراد به دلیل ابتلا به بیماری اسهال بود و از نظر بهداشت وضعیت اسفناکی داشتیم.