تهران-ایرنا- سخنگوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: 48 درصد دانش آموزان حتی روزی یکبار هم مسواک نمی زنند و 60 درصد دانش آموزان به صورت روزانه شیر مصرف نمی کنند.

به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا ایرج حریرچی روز دوشنبه در نشست خبری وزارت بهداشت افزود: مطالعات وزارت بهداشت بر روی 43 هزار دانش آموز نشان می دهد که 21درصد دانش آموزان چاقی یا اضافه وزن دارند.16 درصد لاغر هستند که برخی از این لاغری ناشی از سو تغذیه است.
وی گفت: میزان چاقی و اضافه وزن دانش آموزان در شهرها دو برابر روستاهاست.
حریرچی گفت: 27.5 درصد دانش آموزان روزانه غذای غیر مفید مصرف می کنند.25.7 درصد دانش آموزان هر هفته نوشابه مصرف می کنند و 15 درصد دانش آموزان هر هفته فست فود مصرف می کنند.
قائم مقام وزیر بهداشت گفت: 68درصد دانش آموزان به طور روزانه سبزی تازه مصرف نمی کنند و 40 درصد دانش آموزان نیز به صورت روزانه میوه نمی خورند، همچنین بررسی های انجام شده نشان می دهد که حدود 21 درصد دانش آموزان همیشه سر سفره به غذا نمک اضافه می کنند و 43 درصد دانش آموزان نیز در بیشتر مواقع این کار را انجام می دهند.
وی افزود: بررسی و آزمایش های وزارت بهداشت نشان می دهد، حدود 27درصد دانش آموزان تری گلیسرید بالا دارند که ناشی از مصرف غذای چرب و تنقلات چرب مانند چیپس است، هر بسته معمولی چیپس حدود 500 کالری انرژی دارد که 35 درصد نیاز یک دانش آموز در روز را به صورت یکجا تامین می کند.
سخنگوی وزارت بهداشت اضافه کرد: 86.8 درصد مادران دانش آموزان خانه دار هستند و می توانند غذای سالم مانند میوه را در اختیار فرزندان خود برای مصرف در مدرسه تامین کنند اما اغلب این کار را انجام نمی دهند.
وی درباره وضعیت سلامت دهان و دندان در دانش آموزان گفت: آمارها نشان می دهد که شاخص پوسیدگی،پرشدگی و کشیدگی دندان در بین دانش آموزان در دو سال گذشته بهتر شده و از شاخص 2.09 برای هر دانش آموز 7 ساله به 1.86 کاهش یافته است که علت اصلی آن اجرای برنامه پیشگیری از آسیب های دندانی در بین دانش آموزان است.
حریرچی گفت: در دو سال گذشته در 60 هزار مد رسه ابتدایی کشور حدود 7 میلیون دانش آموز تحت پوشش برنامه آموزش و انجام فیشورسیلنت و فلوراید تراپی قرار گرفتند، این برنامه در 85 درصد مدارس ابتدایی کشور پوشش کامل داشت، و یک میلیون و 500 هزار دندان دانش آموزان نیز در دو سال گذشته فیشورسیلنت شد ضمن اینکه خدمات دندانی برای دانش آموزان روستایی رایگان شده است، حدود یک میلیون و 800 هزار دندان این دانش آموزان رایگان تریم شد البته برای ارائه این خدمات در شهرها هنوز امکانات لازم را نداریم و شرمنده ایم.
وی افزود: یکی از علل خرابی دندان، مصرف شیرینی و تنقلات شیرین مانند تافی است که مدتها روی دندان می ماند. بررسی ها نشان می دهد در برخی کشورهای فقیر و آفریقایی به علت نبود این نوع تنقلات، مردم این کشورها دندان های سالم تری دارند.

*غذاهای ممنوعه در بوفه های مدارس اعلام شد
وی درباره برنامه وزارت بهداشت برای نظارت بر بوفه مدارس گفت: بر اساس تفاهمنامه ای که بین وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش به امضا رسیده است، مدارس باید پایگاه های تغذیه سالم داشته باشند، برای این پایگاه ها فهرستی از مواد غذایی ممنوعه تعیین شده است که ملزم به رعایت آن هستند و از والدین و مسئولان مدارس می خواهیم به این فهرست توجه کنند.
وی افزود: بر اساس فهرست اعلام شده، توزیع هر نوع چیپس و غلات حجیم شده اعم از ذرت و غیر آن و نیز انواع یخمک، نوشابه، ماءاشعیر و دوغ های گازدار و نوشیدنی های قندی، و نیز فرآورده های پروتئینی مثل کالباس و سوسیس و همبرگرهای بدون مجوز و زیر 70 درصد گوشت و نیز انواع سالاد اولویه و لواشک و نیز فلافل و سمبوسه و همچنین پیراشکی و دوناب، پاستیل، بستنی یخی و نیز تنقلات شور در بوفه مدارس ممنوع است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: به جای این مواد توصیه شده است که در مدارس خشکبار، مغزها و آجیل ها، خرما، شیر به خصوص شیرهای غنی شده و انواع لبنیات، آبمیوه های مجاز بدون قند، بیسکویت های بدون کرم، کیک و کلوچه، انواع لقمه های سالم مثل نان و پنیر، نان و تخم مرغ، خیار و گوجه، آش، سوپ، لوبیا،عدس و حلیم در مدارس توزیع شود و در صورتی که توزیع این اقلام به ظرف نیاز داشته باشد، از ظروف یکبار مصرف گیاهی استفاده شود.