پژوهشگران گروه انگل‌شناسی و قارچ‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به ثبت یک‌هزار و 200 ژن جدید قارچی بیماری‌زا در بانک جهانی ژن شدند.

به گزارش خبرگزاری فارساز مشهد به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، استادیار گروه انگل‌شناسی و قارچ‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در سال‌های اخیر 20 گونه جدید قارچی مرتبط با بیماری‌ها به همت این گروه شناسایی و منجر به معرفی یک‌هزار و 218 سکوانس ژنی مربوط به نمونه‌های قارچی بیماری‌زا و غیر بیماری‌زا با هدف دسترسی سایر پژوهشگران به این یافته‌ها در بانک ژن بین‌المللی آمریکا شد.

محمدجواد نجف‌زاده با اشاره به اینکه برخی از بیماران با مشکلات عفونت به این مرکز ارجاع می‌شدند اما منبع عفونت مشخص نبود، اضافه کرد:‌ پس از نمونه‌برداری و بررسی‌های مولکولیک گونه‌های جدیدی از بیماری‌های قارچی شناسایی شد.

محقق برگزیده نهمین جشنواره تحقیقاتی رازی خاطرنشان کرد:‌ این طرح با همکاری دانشگاه‌های آمستردام هلند، برزیل و چین اجرا شده است و ژن‌های شناسایی شده برای تهیه دارو مورد استفاده قرار می‌گیرد.

علاقه‌مندان برای دریافت اطلاعات بیشتر از ژن‌های به ثبت رسیده توسط پژوهشگران علوم پزشکی مشهد می‌توانند به پایگاه اطلاع‌رسانی بانک ژن جهانی به نشانی http://www.ncbi.nlm.nih.gov/nuccore/?term=najafzadeh%20mj مراجعه کنند.