معاون اجرایی دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، از مجوز کمیته اخلاق به کارآزمایی بالینی بیش از ۶۰ طرح طب ایرانی برای کمک به درمان بیماران مبتلا به کووید۱۹ خبر داد.
آرمان زرگران، معاون اجرایی دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در گفتوگو با ایکنا، با بیان اینکه بیش از ۲۵۰ طرح پژوهشی در زمینه داروهای گیاهی، فرآوردههای طبیعی، طب مکمل و سنتی در حوزه کووید ۱۹، به کمیته اخلاق وزارت بهداشت ارائه شده است، گفت: ۶۰ پژوهش مجوز کارآزمایی بالینی را کسب کردهاند. نتایج برخی از این کارآزماییها مشخص شده و به زودی منتشر میشود.
وی افزود: این انتظار وجود دارد که نتایج این ۶۰ طرح پژوهشی داروهایی باشد که به بهبود بیماران مبتلا به کووید۱۹، افزایش تحمل و کاهش عوارض آن کمک کند.
زرگران بیان کرد: این طرحهای پژوهشی ادعای درمان ندارند و فقط میخواهند به وضعیت بیماران کمک کنند. امیدواریم هرچه زودتر مقالات این طرحها منتشر شود.
معاون اجرایی دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، با بیان اینکه از ابتدای شیوع بیماری کرونا، کنفراسهای مشترکی با کشورهایی مانند چین و هند برای به اشتراکگذاری تجارب استفاده از طبهای سنتی برای مقابله با بیماری کرونا برگزار کردهایم، گفت: در چین برای بیش از ۹۰ درصد بیماران مبتلا به کووید ۱۹ راهکارهای طب سنتی را در کنار طب نوین مورد استفاده قرار دادهاند و در واقع طب سنتی چین بخشی از پروتکلهای درمانی آنها را تشکیل میدهد. هند نیز پروتکلهایی در زمینه طب سنتی خود تدوین کرده و مورد استفاده قرار میدهد.
وی ادامه داد: در ماههای گذشته نیز کنفرانسهایی را با واحد طب تلفیقی، مکمل و سنتی سازمان جهانی بهداشت برگزار کردیم، در آنجا نمایندگان کشورهای مختلف استفاده از طبهای سنتی را برای کمک به بیماران کووید ۱۹ مطرح کردند. طب سنتی و مکمل در کنار درمانهای نوین در این کشورها مورد استفاده قرار میگیرد. از این پتانسیل در مواردی که مبتنی بر شواهد باشد و تجربه بالینی نشان دهد که مؤثر بوده است، مورد استقبال قرار میگیرد.
زرگران یادآور شد: در این کشورها پروتکلهای ملی نوشته شده است؛ در ایران پس از نتایج کارآزماییهای بالینی طرحهای پژوهشی که کمیته اخلاق وزارت بهداشت آنها را تأیید کرده، این پروتکلها تدوین میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه پیش از این نیز دو پروتکل ملی براساس آموزههای طب سنتی برای پیشگیری از ابتلا به کووید۱۹ منتشر شده است، گفت: بخشی از این پروتکل جدید که قرار است به زودی تدوین شود، حفظ الصحه، خود مراقبتی و ریکاوری پس از بهبودی از کرونا است.