در خردادماه سال جاری ، دکتر منصور حق شناس،  استاد گرانقدر و نامور بیماریهای خون و سرطان شناسی  دانشکدۀ پزشکی  شیراز،  روی در نقاب خاک کشید . آری ، شکاریم یک سر همه پیش مرگ . (فردوسی ) و چه جانکاه است فقدان او.

دکتر  حق شناس در سال 1315 ش در نی ریز فارس به دنیا آمد. پس از گذراندن دوره ابتدایی و سیکل اول دبیرستان در زادگاهش ، دوران متوسطه را را در دبیرستان شاپور شیراز گذراند. سپس به دانشکده پزشکی شیراز راه یافت و دورۀ پزشکی  عمومی را در سال 1341  به پایان رساند. بعد از آن برای ادامه تحصیل  راهی آمریکا شد و دورۀ تخصصی رشته خون و سرطان شناسی را در "دانشگاه جانز هاپکینز"  سپری کرد و به ایران بازگشت و در سال 1346 ش با سمت استادیار در  بخش داخلی دانشکده پزشکی دانشگاه شیراز به کار پرداخت و در سال 1356 به سمت استادی نائل شد . در سال 1357 عهده دار سمت ریاست بخش پژوهشی هماتولوژی – آنکولوژی دانشگاه شیراز  گردید و  به پاس خدمات شایسته ایشان در سال 1384 ش به عضویت پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی بر گزیده شد.

استادی که برای شاگردانش  تجسم  عینی علم و اخلاق بود و برای بیماران در فارس و جنوب ایران  پزشکی دلسوز ، کار آمد  و دانشور به شمار می رفت. همو که بیش از چهار دهه از عمر پربرکت خود را وقف بیماران دردمند کرد . با همکاری استاد دکتر فریدون علا (موسس سازمان ملی انتقال خون ایران) "سازمان انتقال خون شیراز"  را ، در دهۀ پنجاه خورشیدی،  در نزدیکی بیمارستان نمازی  بنیان نهاد و بعدها  با همکارانش" بخش پیوند مغز استخوان" را در دانشگاه  پایه گذاری کرد . او سالها به تعلیم و پرورش صدهادانشجو  و دستیار پزشکی پرداخت . پژوهشگری ژرف اندیش بود و تجارب و مطالعات گرانسنگ خود را در نشریات معتبر جهانی منتشر کرد  .

دکتر حق شناس  ریشه در این خاک داشت . به ایران و هموطنانش عشق می ورزید  . فروتن و مهربان و والا منش بود .دلی پاک، چهره ای دوست داشتنی و ظاهری بس آراسته داشت . در طنین صدایش  مهر و دوستی می شنیدیم   و بی شک همه کسانی که روزی به خاطر بیماری به ایشان مراجعه کرده اند، با نگارنده این سطور که در دوران دانشجویی افتخار شاگردی او داشته ، هم داستانند و خاطره او را فراموش نمی کنند . راهش پر رهرو و خاطره اش ماندگار باد که بزرگمرد دانشوری بود استاد ما. جا دارد که در زادگاهش نیریز ، و در شیراز،  تندیس او را که نماد  مهر و خدمت و دانش پروری  و وطن دوستی بود، در معرض دید همگان قرار دهند و مکانی علمی- فرهنگی را به نام شریف  او نام گذاری کنند، تا نسل جوان ما فراموش نکند که در این سرزمین گهر پرور چه مردان و زنان بزرگی بالیده اند..... و درود بر سرزمین پارس که چنین دانشوران فرهنگمندی را در دامن پر مهر خود می پروراند .

كتاب ارج نامه استاد دكتر منصور حق شناس سال 1394

دانشكده  علوم پزشكي شيراز 1340 ش