جمعی از اعضا فرهنگستان علوم پزشکی و دست اندر کاران برگزاری نخستین همایش سلامت معنوی روز دوشنبه چهارم آذرماه امسال بامقام معظم رهبری حضرت آیت اله خامنه ای دیدار و گفت و گو کردند .

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دکتر سید علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در این دیدار درباره سلامت معنوی و تاثیر آن بر دیگر مولفه های سلامت ضمن ارائه گزارش کوتاه به محضر مقام معظم رهبری گفت : سازمان جهانی بهداشت بعد از سی و اندی سال متوجه شده است که تعریف سلامت بدون در نظر گرفتن مولفه سلامت ناقص است .

وی افزود : هرچه سیطره غرب در طی سالیان گذشته بر علوم پزشکی بیشتر شد نقش مسائل معنوی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان کمتر شده است .

دکتر مرندی با اشاره به تدوین اساسنامه جدید فرهنگستان علوم پزشکی و تشکیل گروه علمی سلامت معنوی به ریاست دکتر فریدون عزیزی گفت : بر خلاف غربی ها که معنویت فقط در پایان عمر بیماران و برای آرامش بخشی به بیماران بستری به کار می برند .ما معتقدیم آموزه های  قرآنی ، احادیث و روایات معتبر اسلامی نقش بسزایی در پیشگیری از بیماری ها و ارتقاء سلامت جامعه دارد و باید از این منابع عظیم اسلامی در آموزش پزشکی نیز استفاده کرد.

دکتر مرندی در پایان از مقام معظم رهبری خواست در خصوص موضوع سلامت معنوی رهنمود و ارائه طریق فرمایند.

بر اساس این گزارش رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند : کاری را شروع کرده اید که امیدوارم خوب پیش برود و به سرانجام مطلوبی برسد .حضرت آیت اله خامنه ای همچنین فرمودند " یک وقت تاثیر معنویت برجسم مورد نظر است و یک وقت مراد تاثیر سلامت روحی و معنوی و فکری هست .مقوله اول مقوله قابل توجهی است و همانطور که اشاره فرمودید غربیها به دنبال این هستند که با کنترل هیجان ها و ایجاد روحیه و امید جسم را شفا بدهند. ایشان در فراز دیگری از بیاناتشان افزودند : یک وقت مراد این است که روحیات انسان ها را درست کنیم که مهمتر است و اگر حقیقتا این دومی است وکار علمای دین و روحانیون است و بدون کمک آنها نمی توان این بحث را پیش برد و اگر بخش اول هم مورد نظر است آن هم باید با کمک دین انجام شود.

رهبر انقلاب اسلامی همچنین فرمودند : به کارهایی که غربی ها در این زمینه کرده اند نمی شود خیلی اعتماد کرد .این ها از انسان و روحیات انسان چیزی نمی دانند و هر جا که پای دین بیاید با تعصب با آن مقابله می کنند.

حضرت آیت اله خامنه ای در ادامه فرمودند : به حرفهای آنها اعتناء نکنید و خودتان بنشینید با پایه های دینی با کمک دوستان به نتیجه مشخصی برسید .ان شاءاله که موفق باشید و کار خوبی انجام شود.

یادآوری می کنم در این دیدار یک ساعته دکترسید علیرضا  مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ، دکتر فریدون عزیزی معاون علمی  فرهنگستان و رئیس همایش سلامت معنوی ، دکتر کلانتر معتمدی معاون اجرائی فرهنگستان ، دکتر عباسی دبیر اجرائی همایش  ، حجه الاسلام و المسلمین مجتبی مصباح یزدی ، دکتر سید حمید حسینی سرپرست روابط عمومی و امور بین الملل فرهنگستان ، دکتر اصفهانی ، دکتر دماری ، دکتر ابوالقاسمی ، دکتر مقدم نیا و دکتر علی اصغر پیوندی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و جمعی دیگر از دست اندر کاران همایش سلامت معنوی حضور داشتند .