به همت فرهنگستان علوم پزشكي، همايش تجليل از دانشجويان رتبه اول آزمون جامع علوم پايه سال 1393 رشته‌هاي پزشكي، داروسازي و دندان‌پزشكي در قطب‌هاي كشور، با حضور جمعي از اعضاي پيوسته و وابسته فرهنگستان علوم پزشكي و استادان علوم پزشكي كشور و 58 نفر از دانشجويان رتبه اول اين آزمون به همراه خانواده‌هاي ايشان در روز پنج‌شنبه 12 شهريورماه 1394 در سالن مسجد غدير فرهنگستان‌هاي جمهوري اسلامي ايران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي و امور بين الملل در اين همايش دكتر فرشته معتمدي، عضو پيوسته فرهنگستان علوم پزشکي و استاد فيزيولوژي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي ضمن خير مقدم به استادان، دانشجويان و خانواده‌هاي ايشان، با ابراز خوشبختي از اين كه برگزيدگان فقط از تهران نيستند، هدف از برگزاري اين مراسم را آشنايي دانشجويان نخبه كشور با فرهنگستان علوم پزشكي و استادان برتر رشته پزشكي دانست و افزود: اين امر زمينه‌ساز پيشرفت علمي دانشجويان است و بنابراين از شما مي‌خواهم كه ارتباط خود را با فرهنگستان علوم پزشكي و استادان برقرار نماييد.

سپس دكتر پروين پاسالار، عضو وابسته فرهنگستان علوم پزشکي و استاد بيوشيمي دانشگاه علوم پزشکي تهران در سخناني ضمن تبريک به دانشجويان و خانواده‌هاي ايشان اظهار داشت: كشور ما خانه ما است. ممكن است خانه ما متوسط باشد، ولي بايد همت كنيم و آن را آباد كنيم. خيلي خوب است براي كسب علم به خارج از كشور برويم، ولي بياييد تا چراغ خانه خودمان را روشن نگه داریم.

وي با اشاره به نحوه برگزاري آزمون جامع علوم پايه پزشکي گفت: در حال حاضر مركزيت آزمون‌هاي كشوري تا حدودي تغيير كرده است. دانشگاه‌ها در 10 منطقه آمايش طبقه‌بندي شده‌اند و در هر منطقه آمايش، دانشگاه‌هايي كه امكانات بيشتري دارند در كنار دانشگاه‌هاي داراي امكانات كم‌تر مورد آزمون قرار مي‌گيرند.

دکتر پاسالار در پايان خاطر نشان کرد : اين جمله پاستور را شنيده‌ايد كه در آخرين روزهاي عمرش گفت، "به اينجا رسيدم كه مرتب از خودم بپرسم من براي كشورم چه كردم؟!" جواب اين جمله را بدهيد و آن را پيش خود نگه داريد و بعد از 50 سال ديگر دوباره اين سوال را بپرسيد. اميدوارم در آن زمان بگوييد، هر چه در توان داشتم تلاش كردم. تلاش‌هاي شما زماني ارزشمند است كه در خدمت مردم کشور، كره زمين و بالاتر از آن تمام كائنات باشد.

در ادامه دكتر مسلم بهادري، رئيس گروه علوم پايه پزشکي فرهنگستان علوم پزشکي واستاد پاتولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران و شهيد بهشتي، ضمن تبريک به دانشجويان و خانواده‌هاي ايشان، در شرح تاريخچه تشکيل فرهنگستان علوم پزشکي گفت: در جريان انقلاب اسلامي ما به فكر ايجاد آكادمي علوم پزشكي بوديم. در زماني كه آقاي دكتر ايرج فاضل وزير بهداشت بودند، پيشنهاد ايجاد اين آكادمي داده شد و فرهنگستان علوم پزشكي در سال 1366 تأسيس گرديد.

وي وظايف فرهنگستان علوم پزشکي را رصد كلان همه برنامه‌هاي علوم پزشكي كشور؛ مشاوره، بويژه در خصوص قوانين حوزه علوم پزشكي كه قبل از طرح در مجلس بايد با مشورت فرهنگستان صورت گيرد؛ و همكاري با دولت در جهت توسعه پزشكي كشور برشمرد.

استاد پاتولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران و شهيد بهشتي، درباره مراسم تقدير از دانشجويان برتر علوم پايه گفت: امسال سومين باري است كه اين مراسم برگزار مي‌شود. امتياز برنامه امسال اين است كه ما تقدير از برگزيدگان را فقط به دانشجويان دانشگاه‌هاي علوم پزشکي تهران محدود نكرديم و همه 10 قطب پزشكي كشور را مورد توجه قرار داديم.

وي با بيان اينکه ادامه تحصيل در خارج از کشور مفيد است، اما خدمت به مردم کشورمان مفيدتر است، افزود: اين مملكت شماست، متعلق به فرد معيني نيست، يكايك مردم ايران صاحب اين مملكت هستند. امروز شما هر كدامتان مي‌توانيد بستر خدمت شويد، يكي از بهترين راه‌هاي پيشرفت رقابت منصفانه و صحيح است. يك دانشجوي نخبه، يك دانشجوي برتر، كماكان در تمام مراحل زندگي و مراحل علمي بايد برتر باشد و در جايگاهي قرار بگيرد كه كشور را از آوردن دانشمند از خارج بي‌نياز نمايد. از اين رو، توصيه مي‌نمايم كه دانشجويان گرامي اين موفقيت را حفظ كنند و علم خود را با تجربه و خدمت به مردم ادغام نمايند. من 70 سال است كه در كشور در رشته پزشكي به مردم خدمت مي‌كنم. اميدوار باشيد اين مملكت شما است و در حال پيشرفت است و مي‌تواند جلوتر گام بردارد. مشكلات را شما مي‌توانيد حل كنيد. برگزيدگان ما به حق برگزيده هستند و ما به وجود شما افتخار مي‌كنيم.

در ادامه اين مراسم دکتر اسمعيل يزدي، رئيس گروه علوم دندان‌پزشکي فرهنگستان علوم پزشکي، با معرفي بيوگرافي و سوابق علمي خود اظهار داشت: من با تمام امكانات و امتيازاتي كه در خارج داشتم امروز بعد 55 سال خدمت، اگر به گذشته برگردم، از اين كه براي خدمت به مردم کشورم به ايران برگشتم خوشحالم.

در بخش ديگري از اين مراسم دكتر داريوش فرهود، عضو پيوسته فرهنگستان علوم پزشکي و استاد ژنتيك پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهرانو عضو کميته اخلاق سازمان جهاني بهداشت و يونسکو، در خصوص اخلاق پزشکي گفت: اخلاق را بايد از خانواده شروع کرد. اخلاق آن چيزي نيست که من استاد سرکلاس درس مي‌دهم. مرحوم دکتر قريب اصلا اخلاق تدريس نمي‌کردند، ولي اسطوره اخلاق بودند.

وي با اشاره به ضرورت تداوم تلاش براي کسب موفقيت، افزود: کسي که بارقه‌هاي نخبگي را داشته باشد، بايد آن را تداوم دهد. من نخبه نبودم، اما بسيار سخت‌کوش بودم. الان هم روزي 16 الي 17 ساعت کار مي‌کنم. كار پزشكي شروع و پايان و بازنشستگي ندارد. اگر انسان شوق به خدمت‌گزاري داشته باشد، تا وقتي كه زنده است خدمت مي‌‌كند. انسان بايد عاشق اين حرفه باشد. عشق به كار و شوق به خدمت موجب مي‌شود كه بازنشستگي معنا نداشته باشد. هر كاري اگر از روي عشق انجام شود موفق است. من هنوز در حال يادگيري هستم حتي از دانشجويانم چيز ياد مي‌گيرم.

بعد از سخنراني دكتر فرهود، استادان گروه علوم پايه فرهنگستان، آقايان دكتر ادريسان، دكتر شهرآبادي، دكتر مقدم‌نيا، دكتر ركني و دكتر عمراني، بصورت خلاصه به معرفي سوابق علمي خود پرداختند.

گفتني است در ادامه اين مراسم  ، 58 نفر از دانشجويان رتبه اول از 30 استان کشور با دريافت لوح تقدير مورد تشويق حاضران قرار گرفتند.