حجت الاسلام محمد جواد فاضل لنکرانی در دومین روز از سومین همایش سلامت معنوی در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) گفت:اگر خانواده ها دارای سلامت معنوی باشند، به طور حتم در اجتماع نیز سلامت معنوی محقق می شود.
وی تاکید کرد: باید خانواده ها سالم، محکم و ریشه دار و به تعبیری شجره طیبه باشند و ارتباط بین والدین و فرزندان را دقیق و حساب شده تنظیم کنیم.
وی با بیان اینکه مبانی و اصول دین مهم ترین و بهترین عامل در تامین سلامت معنوی برای جامعه بشریت است، بیان کرد: اعتقادات، اخلاق و فروع باید به معنای وسیع خود در خانواده و اجتماع پیاده شود که نتیجه آن کسب سلامت معنوی و اجتماعی در محیط خانواده و یا فرد می شود.
آیت الله فاضل لنکرانی ضرورت پیاده سازی دینداری در خانواده را یادآور شد و گفت: اگر بخواهیم سلامت معنوی را در خانواده ها پیاده و محقق کنیم، باید نهاد خانواده را به دین شناسی و دینداری متوجه کنیم.
وی تصریح کرد: متاسفانه امروز جامعه ما با این اصل کلی فاصله بسیاری دارد و نهادهای تاثیرگذار در کشور از جمله رسانه ها نیز به این موضوع مهم و اساسی نمی پردازند.
آیت الله فاضل لنکرانی با اشاره به وظیفه والدین در آموزش معارف الهی و دینی به فرزندان، تاکید کرد: والدین باید التزام به دین، اخلاق و آداب اسلامی را به فرزندان آموزش دهند.
وی افزود: برخی والدین به بهانه اینکه فرزندان ملزومات دینی را در مدرسه و یا از تلویزیون یاد می گیرند، خود از این امر غافل شده اند.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با اشاره به اینکه غرب در فروپاشیدن بنیان خانواده ها حساب شده عمل می کند، گفت: با جدایی جوانان از خانواده ها، بحران خانواده در جامعه اسلامی شکل گرفته، کدام مرکز متکلف حل این بحران شده است؟
وی افزود: درصد زیادی از جوانان کشور از حقوق پدر و مادر خود بی اطلاع هستند؛ حقوق والدین را باید مکتوب و برای خانواده ها تبیین کنیم؛ این رمز نگهدای خانواده هاست.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) همچنین رسیدن به سلامت معنوی را در گرو دینداری دانست و گفت: دین مداری به سومین همایش ملی سلامت معنوی، روز چهارشنبه 23 دی ماه به همت فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران به مدت دو روز در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم آغاز شد.
در این همایش که با همکاری مرکز مدیریت حوزه های علمیه ترتیب یافته، بیش از 250 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده که 150 مقاله در کمیته علمی همایش پذیرفته شده است.
برگزاری 6 نشست تخصصی و ارائه 9 مقاله منتخب از برنامه های سومین همایش سلامت معنوی بود.