دكتر  سيد عليرضا مرندي، رئيس فرهنگستان علوم پزشكي صبح امروز در افتتاحيه نشست يكروزه "هم انديشي سلامت زنان از منظر سياست ها و قوانين" گفت: زنان به عنوان نيمي از جمعيت كشور و همچنين داشتن نقش هاي ارزشمند هم­چون مادري و همسري، در ايجاد و ارتقاي سلامت كشور بسيار تاثيرگذار هستند و در واقع بانوان سكان دار سلامت خانواده هستند.

وي افزود: سلامت زنان و خانواده با تكيه بر اصول قوانين و مقرراتي كه در سطح كشور جاري مي شود حمايت مي شود.

دكتر مرندي تصريح كرد:‌ مشكل سلامت اين است كه برداشت كامل و صحيحي از مفهوم آن در جامعه وجود ندارد و زماني كه صحبت از سلامتي مي شود، توجه بيشتر افراد معطوف به مسئله درمان است؛ در صورتي كه تاكيد اصلي بايد بر پيشگيري، ارتقای سلامت و سواد سلامت جامعه باشد.

وی گفت: سلامت مسئله اي بسيار گسترده است و علاوه بر سلامت جسمي، ساير ابعاد سلامت يعني سلامت اجتماعي، سلامت روان و سلامت معنوي نيز از اهميت فوق العاده اي برخوردارند.

رئيس فرهنگستان علوم پزشكي گفت:‌ در بیشتر نقاط دنيا بانوان داراي سطح سلامت پايين تري هستند و علت عمده اين تفاوت ها به دليل تبعيض و تفاوت در نقش عوامل اجتماعي سلامت است.

وي افزود:‌ از جمله عوامل اجتماعي مي توان به تحصيلات، ميزان اشتغال و دستمزدي كه به خانم ها در قياس با آقايان پرداخت مي شود و در کل به موقعيت اجتماعي زنان در جامعه اشاره كرد.

عضو پيوسته فرهنگستان علوم پزشكي با اشاره به اينكه افسردگي در بين بانوان كشور ما شايع تر از مردان است گفت: اين عامل بايد ريشه يابي شود و عوامل اجتماعي به ويژه روابط درون خانواده در اين امر بسيار پر اهميت است.

دكتر مرندي ادامه داد:‌ كاهش نگران كننده امر مهم ازدواج، عامل ديگري است كه علاوه بر اینکه باعث خطر بروز مفاسد اجتماعي می شود، نقش تعيين كننده اي در سلامت روان و سلامت معنوي افراد مجرد و به ويژه زنان دارد كه اين امر در دوران سالمندي آنان، آثار زيان بار تري خواهد داشت.

وي در پايان سخنان خود از مسئولان برگزاري اين جلسه و گروه سلامت زنان فرهنگستان علوم پزشكي قدرداني كرد و گفت:‌ اميد است تلاشهای این چنینی در پيشبرد و ارتقاي وضعيت سلامت بانوان مثمر ثمر باشد.