محمد حسن قدیانی دبیر علمی همایش خطاهای پزشکی  گفت : رعایت مسائل اخلاقی حرفه‌ای و آموزش‌های لازم باعث کاهش خطاهای پزشکی می‌شود

وي افزود : خطاهای پزشکی ناخواسته به وسیله پزشک، پرستار، ماما، داروساز و حتی دندان‌پزشک اتفاق می‌افتد و برخی از این خطاها جزء عوارض درمانی و تشخیصی محسوب می‌شوند.

عضو وابسته فرهنگستان  با اشاره به اینکه خطاهای پزشکی در همه دنیا اتفاق می‌افتد، ادامه داد: هر چه جمعیت افزایش پیدا کند خطاهای پزشکی زیاد شده به طوریکه این مسئله با زیاد شدن تعداد پزشکان در هر جامعه‌ای افزایش پیدا می‌کند.

دكتر قدیانی عنوان کرد: مهارت‌های علمی و عملی مسائل مالی بین بیمار و پزشک، تعرفه نامناسب پزشکان سبب بروز خطاهای پزشکی در این گروه می‌شود.

وی یادآور شد: رعایت مسائل اخلاقی حرفه‌ای و آموزش‌های لازم باعث کاهش خطاهای پزشکی می‌شود.

سپس دكتر سيد حسن مقدم‌نیا عضو پيوسته فرهنگستان علوم پزشكي و دبیر اجرایی گفت: سومین همایش خطاهای پزشکی در گروه‌های مختلف از جمله پیراپزشکی برگزار می‌شود که منشور حقوق پزشک بیمار، بیمه و نظام جبران خسارت در خطاهای پزشکی، ایمنی بیمار، رویکرد سیستماتیک به خطاهای پزشکی، خطاهای پزشکی و سلامت الکترونیک، خطاهای پزشکی از منظر فقه، حقوق و اخلاق و ثبت گزارش های خطاهای پزشکی از جمله محورهای اصلی همایش محسوب می‌شوند.

وی بیان کرد: در اساسنامه فرهنگستان مسائل، رصد کلان سلامت دیده شده است و این فرهنگستان کارهای توصیه و مشاوره و همچنین راهنمایی به ذی‌نفعان همچون معاونت علمی دارد، به طوریکه برخی توصیه‌های ما به سازمان‌های ذیربط در حوزه سلامت بسیار اثر‌بخش بوده است.

وی با اشاره به اینکه خطاهای پزشکی در همه دنیا اتفاق می‌افتد، ادامه داد: هر چه جمعیت افزایش پیدا کند خطاهای پزشکی زیاد شده به طوریکه این مسئله با زیاد شدن تعداد پزشکان در هر جامعه‌ای افزایش پیدا می‌کند.

گفتني است اين همايش 21 دي ماه سال جاري در محل فرهنگستان علوم پزشكي برگزار شد .