دبير کل محترم سازمان ملل  متحد

جناب آقاي آنتونيو گوترش

اينجانب در مکاتبات متعددي در تاريخ هاي ۲۶نوامبر ۲۰۱۲ و ۲۶ ژانويه ۲۰۱۳و 21 اگوست  2013و 14 مي 2019 و دوم آوريل 2020 به سازمان ملل متحد و سازمان بهداشت جهاني بارها تاکيد کرده‌ام که تحريم هاي ظالمانه آمريکا و کشورهاي غربي حامي آن منجر به عدم دسترسي داروهاي حياتي براي مردم ايران شده و آنها را از اساسي ترين حقوق انساني خود محروم نموده است. اين تحريم هاي ناروا و ناتوان کننده در چندين دهه از زمان جنگ تحميلي رژيم صدام حسين عليه ايران که ايالات متحده و بسياري از کشورهاي غربي در تامين تجهيزات نظامي و سلاح‌هاي شيميايي  از او پشتيباني نمودند تا به امروز يعني در همه گيري کرونا به ما تحميل شده و مي‌شود. کوويد 19 به کل کشورهاي جهان ضربه زده است که در مورد برخي کشورها مانند جمهوري اسلامي ايران بدتر از ديگر کشورها بوده است و براي مردم ايران به دليل ادامه تحريم هاي وحشيانه‌اي که آنها را از دسترسي به داروها و تجهيزات پزشکي محروم نموده، فرصت لازم و توان ضروري را گرفته است. تاسف آور است که همه اين اتفاقات تقريبا در سکوت کامل سازمان‌هاي مدافع حقوق بشرغربي و نهادهاي بين‌المللي که بايد خواستار دسترسي ايران به کمک‌هاي پزشکي در طي اين همه گيري جهاني باشند ، صورت گرفته است.

عاليجناب

عليرغم همه اين فشارهاي ظالمانه، ايران طي چهار دهه گذشته موفق شده است شاخص‌هاي بهداشتي خود را به طور قابل توجهي بهبود بخشد و نمونه توسعه‌اي براي غرب آسيا و فراتر از آن باشد. ايران با کمک شبکه هاي مراقبت هاي بهداشتي و کمک هاي مردمي، در مقايسه با کشورهاي مشابه که برخلاف ما از دسترسي به همه امکانات و تجهيزات پزشکي مورد نياز برخوردار هستند ، پيشرفت قابل ملاحظه اي در مراقبت هاي بهداشتي براي جمعيت خود داشته است. شکي نيست که اگر تحريم‌هاي ظالمانه آمريکا نبود ، شيوع ويروس کرونا در ايران از يک ميليون و دويست هزار نفر و ميزان مرگ و مير از 56000 نفر مي توانست بسيار کمتر باشد.

عاليجناب

در حاليکه مفهوم سکوت شما و ديگر سازمان هاي مدافع حقوق بشر در مقابل اين تحريم هاي ظالمانه پزشکي هنوز براي جامعه پزشکي ما روشن نيست منظور اين گفته مدير اجرايي برنامه فوريت‌هاي سلامت سازمان جهاني بهداشت در کنفرانس مطبوعاتي اخيرش در واکنش به سخنان رهبرما آيت الله خامنه اي که واکسن هايي که به اندازه کافي آزمايش نشده را رد کرده‌اند چيست که گفته است: " کرونا را سياسي نکنيد" .

براي ما ، عدم موفقيت سازمان ملل و سازمان بهداشت جهاني در پاسخ به تحريم هاي غيرانساني آمريکا همان چيزي است که "سياسي" شده است. ما نگرانيم كه سازمان بهداشت جهاني به نفع فن آوري آمريكا كه به طور كافي آزمايش نشده است  و مي‌تواند جان بسياري از مردم جهان را به خطر بيندازد تمايل  پيدا کرده است و اين به منظور بازگشت مجدد ايالات متحده در اين سازمان باشد.توضيح ديگري در اين خصوص وجود ندارد که چرا يک مقام ارشد سازمان بهداشت جهاني خود را درگير تصميمات منطقي، سنجيده و علمي يک کشور عضو ( يعني جمهوري اسلامي ايران) مي کند.

عاليجناب

دانشمندان ايراني به سختي تلاش کرده اند تا واکسن هاي کرونا را توليد کنند که اگر تحريم ها نبود زودتر موفق مي شدند، ما آمادگي داريم واکسن را از هر منبع خارجي که مطمئن هستيم ، در اختيار مردم خود قرار دهيم. آنچه که نسبت به آن بايد محتاط باشيم تزريق واکسن mRNA به مردم است که اين نوع واکسن با سرعت بي سابقه‌اي، براساس فناوري که هرگز  قبلا مجوز نداشته توليد شده است. عوارض جانبي بالقوه درازمدت اين نوع واکسن آنقدر نامشخص است که حتي شهروندان آمريکايي (در صورت ابتلا به عوارض آن) مجاز به پيگيرد قانوني از شرکت ها يا دولت نيستند. چرا ما بايد از کشورها يا شرکت هايي که کارآيي و ايمني کافي واکسن را اثبات نکرده‌اند، واکسن خريداري کنيم و سپس آنها را روي مردم کشورمان آزمايش کنيم، همان مردمي که تحت تحريم‌هاي پزشکي از چنين  کشورها صدمات زيادي خورده‌اند؟ ما به خوبي مي دانيم که واکسن هاي توليد شده با فناوري جديد mRNA هيچ تضميني براي اثربخشي طولاني مدت بدون عوارض جانبي ندارند، در حاليکه بسياري از منابع علمي به عوارض جانبي احتمالي درازمدت آن اشاره مي کنند، سال‌ها زمان خواهد برد تا با بدست آوردن داده‌هاي علمي از ايمن بودن آن اطمينان حاصل کرد.

ما مستقل هستيم و حق مسلم خود مي دانيم  که نسبت به رد واکسن هايي که داراي فناوري نامطمئن بوده و يا از آزمايش، ايمني يا قابليت اطمينان ناکافي برخوردارهستند تصميم گيري کنيم. بسيار سپاسگزار خواهيم بود اگر تصميمات ما را بيشتر سياسي نکنيد و با کمک به ما در دستيابي به همه تجهيزات پزشکي، فناوري هاي مورد نياز ، داروها و واکسن هاي قابل اعتماد براي کنترل اين بيماري همه گير، از ما حمايت کنيد.