بررسی موانع و چالشهای دستیابی به امنیت غذا و تغذیه پایدار
در نشست گروه آینده نگاری ، نظریه پردازی و رصد کلان سلامت موضوع راهکارهای سیاستی و توسعه ای برای رفع چالش های تولیت یک پارچه نظام غذا و تغدیه و دستیابی به امنیت غذا و تغذیه پایدار بررسی شد .
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل در این نشست دکتر مجید حاجی فرجی عضو پیوسته فرهنگستان گفت: امنیت غذایی به معنای دسترسی همه مردم به مقدار غذای کافی برای داشتن زندگی سالم است و دارای سه رکن اصلی تولید ، تجارت و ذخیره سازی است که در پی آن دیگر مسائل کلان از جمله سلامت ، اقتصاد و ... مطرح می شود .
وی با بررسی مروری اسناد بالادستی و راهبردهای اجرایی این حیطه طی نیم قرن اخیر، و از آغاز تدوین برنامههای جامع توسعه در کشور تا به امروز، به بررسی نقاط قوّت و ضعف این برنامهریزیهای کلان و همچنین فراز و نشیبهای اجرایی آن طی دورههای سیاسی مختلف پرداخت و سیر پر فراز و فرود وضعیت امنیت غذایی ایران را با جزییات ترسیم و توصیف نمود.
در ادامه این نشست همچنین وضعیت زنجیرهی تامین غذا و مشکلات اساسی در این زنجیره، وجود تنشها میان مصرفکننده و تولیدکننده بررسی شد . بر اساس این گزارش اولویتقراردادن امنیت غذا و تغذیه به عنوان یکی از ارکان توسعه و امنیت ملی ، مشارکت حداکثری ذینفعان، همگرایی و یکپارچهسازی نهادهای قانونگذار و اجرایی و رفع موازیکاریهای میان نهادها ، اولویتبخشی به تخصیص بودجه در این حوزه با نگاه به توسعهی روبهجلو، نه صرفا گذار از بحرانهای کوتاهمدت، تامین ضمانت اجرایی برای اسناد تدوینشده ،-، توجه بسیار جدی به تغییرات اقلیمی و مسایل سلامت زیست محیطی. تا هنگامی که محیط زیست سالمی نداشته باشیم، از جمله موضوعات مورد بحث در این جلسه بود.
گفتنی است در این نشست علمی بر نقش موثر فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران، به عنوان بازوی مشورتی سیاستگذاران و مجریان نظام سلامت کشور، در ارایهی مشاورهها و توصیههای علمی در حوزه شورای سلامت و امنیت غذایی کشور تاکید شد.