یکشنبه 1402/08/21 01:29
در پی انتشار اخباری از تعمیم الگوی جذب دانشجوی پزشکی از مقطع کارشناسی

مخالفت فرهنگستان علوم پزشکی کشور با پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع‌کارشناسی

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، دکتر سید علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور، در مکاتبه‌ای با وزیر بهداشت، درمان و‌آموزش پزشکی، مخالفت فرهنگستان را با مصوبه اخیر شورای‌عالی برنامه ریزی آموزشی مبنی بر تعمیم پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع لیسانس به عموم رشته‌های کارشناسی اعلام نمود.

بر اساس این گزارش، فرهنگستان علوم پزشکی کشور در این مکاتبه تاکید کرده است که از زمان طرح موضوع پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع کارشناسی در سنوات گذشته مخالفت خود را با ذکر دلایلی از جمله ایجاد دوگانگی در آموزش پزشکی عمومی، تضعیف اعتبار وموقعیت علمی و اجتماعی سایر رشته‌ها، تحمیل بار آموزش بیشتر به دانشکده‌های پزشکی عنوان کرده بود.

دکتر سیدعلیرضا مرندی در این مکاتبه خواستار تجدیدنظر جدی در مورد این طرح شورای عالی برنامه ریزی آموزشی وزرات بهداشت شده و تصمیم گیری در مورد تداوم یا توقف برنامه در حال اجرا را نیازمند بررسی‌های دقیق کارشناسی شده، از جمله ارزیابی کیفیت علمی و مهارت های دانش‌‌آموختگان بر اساس شیوه پذیرش از مقطع کارشناسی دانسته است،حال آنکه در شرایط کنونی، اجرای چندین ساله طرح مزبور به صورت محدود نیز موفقیتی به دنبال نداشته و ادامه آن توجیه منطقی به دنبال ندارد.

در اخبار منتشرشده در باره مصوبه جدید شورای عالی برنامه‌ریزی آموزشی در خبرگزاری مهر ذکر شده بود؛ با تصویب آئین نامه پذیرش دانشجوی دوره دکتری عمومی پزشکی از مقطع کارشناسی در هشتاد و هفتمین جلسه شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی، امکان شرکت تمام فارغ التحصیلان رشته‌های مختلف در مقطع کارشناسی در پذیرش دانشجوی پزشکی فراهم شد. در این آئین نامه به این موضوع اشاره شده است که با توجه به گسترش بیش از پیش علم پزشکی و مسئولیت‌های سنگین و چند بعدی که بر دوش دانش آموختگان رشته پزشکی عمومی قرار گرفته است، تلاش‌های مختلفی برای بالا بردن کارآیی دانشجویان این رشته صورت می‌گیرد. البته در عناوین گزارش کوتاه جلسه مزبور در وبگاه وزارت بهداشت نیز عنوان این خبر بدون جزییات منتشر شده است.