تغذیه نامناسب مادر ممکن است به سلامت جنین آسیب ماندگار وارد کند
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، دکتر مرضیه وحید دستجردی عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی و استاد بیماریهای زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور در استودیو چندرسانهای فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به اهمیت نقش تغذیه در دوران بارداری گفت: یکی از دورانهای حساس زندگی بانوان، دوران بارداری است و هر اتفاقی که در دوران بارداری بیفتد، بر روی جنین و مادر تاثیر مستقیم خواهد داشت. دکتر دستجردی خاطرنشان کرد: نقش تغدیه سالم در این دوران بسیار مهم است و اگر یک مادر مواد غذایی که مصرف می کند، نامناسب باشد و پروتئین کافی به جنین نرسد، عوارض جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت. وی افزود: ممکن است عوارض ناشی از دیابت مادر به جنین منتقل شود و جنین دچار ناهنجاری و یا سقط شود، در اینگونه موارد، مادر باردار باید تحت نظر پزشک دوران بارداری را سپری کند.
دکتر دستجردی ادامه داد: تغذیه ناسالم مادر ممکن است بر روی مغز جنین اثر بگذارد و نوزاد با اختلالات مغزی روبه رو شود. رئیس گروه سلامت زنان فرهنگستان خاطرنشان کرد: در رژیم غذایی مادر باید مواد غذایی اصلی مانند: پروتئینها، ویتامینها ، املاح، ویتامینها،کربوهیدراتها، چربیها و ریزمغذیها وجود داشته باشد تا جنین در رحم مادر دچار سوتغذیه نشود. وی با اشاره به وزن مادران باردار اذعان داشت: بهطور متوسط افزایش وزن مادر در دوران بارداری، حدود 10 تا 12 کیلو است و مادرانی که اضافه وزن دارند باید به این نکته توجه داشته باشند که با رعایت رژیم غذایی سالم، دوران بارداری کم خطری را تجربه کنند. عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی کشوردر پایان تاکید کرد: استفاده از اسید فولیک از 3 ماه قبل از بارداری و 4 ماه اول دوران بارداری، امری ضروری است و عدم استفاده از آن در دوران بارداری، ممکن است اثرات جبران ناپذیری برروی جنین بگذارد.
مشروح این گفتگو را در برنامه فرهنگ سلامت استودیو چندرسانهای فرهنگستان مشاهده نمایید. (اینجا)