شنبه 1402/09/25 08:40
شماره :
1451
تازه‌ترین خلاصه سیاستی فرهنگستان:

تلاش مشترک جامعه مدنی و دولت؛ تنها راه ارتقاء سلامت اجتماعی است

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل فرهنگستان علوم پزشکی دکتر سیدعلیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران 22 آذر 1402 تازه‌ترین بیانیه سیاستی فرهنگستان را با عنوان "نقش تامین منابع مالی پایدار در ارتقاء سلامت اجتماعی" برای مقامات عالی اجرایی کشور ارسال کرد. 

در مقدمه این بیانیه سیاستی که در گروه سلامت اجتماعی فرهنگستان علوم پزشکی نگاشته آمده است: سلامت اجتماعی عبارت است از کمیت و کیفیت تعامل فرد با اجتماع به منظور ارتقای رفاه آحاد جامعه. نتیجه نهایی این تعامل ارتقای سرمایه اجتماعی، امنیت اجتماعی و کاهش فقر و بی‌عدالتی اجتماعی است. همچنین عدم تامین سلامت اجتماعی موجب افزایش آسیب‌های اجتماعی خواهد بود. 

در این بیانیه فقدان استراتژی روشن و ناکافی بودن تعهد سیاسی، ناهماهنگی بین بخشی و برون بخشی، نابرابری‌های اقتصادی و آموزشی، بیکاری، کم توجهی به سلامت روان و ناکافی بودن سیستم‌های حمایت اجتماعی، مسائل زیست محیطی، نابرابری‌های جنسیتی و مشکلات نظام تامین اجتماعی و بیمه به عنوان مشکلات ریشه‌ای حوزه سلامت اجتماعی معرفی شده‌اند و در نهایت راهکارهای اصلاحی متناسب با آسیب‌پذیری هر گروه اجتماعی مخصوصاً 3 دهک پایین درآمدی که بیشترین فشار را تحمل می‌کنند مطرح شده است. 

همچنین در نتیجه‌گیری پایانی این سند راهنما برای سیاستگذاران کشور آمده است: اولویت دادن سلامت اجتماعی در جمهوري اسلامی ایران یک رویکرد راهبردي براي ارتقاي عدالت، بهبود کیفی و ارتقاء پیامدهاي سلامت و بهبود کیفیت کلی زندگی شهروندان است که با اجراي سیاستهایی که به آموزش، اشتغال، مراقبتها و خدمات بهداشتی درمانی و حمایت اجتماعی میپردازد تامین می شود.هر شهروندي باید بتواند براي آینده خود در آن فرصت رشد داشته باشد. به دلیل اهمیت لازم به تکرار است که تلاش‌های مشترك میان نهادهای دولتی، جامعه مدنی و آحاد جامعه براي دستیابی به پیشرفتهاي پایدار در ارتقاء سلامت اجتماعی در سراسر کشور کلیدي است.

متن کامل این بیانیه سیاستی که در ادامه خبر به صورت فایل pdf آمده است. 

پیوست Size
بسته سیاستی.pdf 230.73 کیلوبایت

بنرها

 

X