آرم و برچسب تراریخته باید در تمام مواد غذایی خوانا و واضح باشد
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل؛ خلاصه سیاستی محصولات تراریخته، آلایندهها و تقلبات مواد غذایی با هدف ارائه راهکار به نهادهای اجرایی برای ساماندهی نظارت بر بازار مواد غذایی کشور و رعایت حقوق مصرف کنندگان منتشر شد.
در این خلاصه سیاستی بر توجه ویژه به موضوع محصولات غذایی تراریخته و "اطلاع رسانی شفاف به مصرف کننده" و نیز مدیریت نظارت و برخورد بازدارنده با تقلبات و آلایندههای مواد غذایی تاکید شده و "ارتقاء سواد و فرهنگ عمومی سلامت غذا" در کشور به عنوان بهترین راه برای ارتقا سلامت جامعه عنوان گردیده است. در این خلاصه سیاستی چالشهایی نظیر عدم وجود مجوز جهت درج لوگو یا آرم برای محصولات تراریخته، عدم پیگیری سازمان غذا و دارو از شورای ملی ایمنی زیستی جهت صدور مجوز برای درج لوگو برای محصولات تراریخته و نیز عبارت " تغییر ژنتیکی یافته" یا " تراریخته" برای جزء تراریخته ذکر میشود که بسیار به سختی توسط مصرف کننده قابل شناسایی است و از لوگو یا آرم برای شناسایی راحت و آسان محصولات تراریخته توسط مصرف کننده استفاده نمیشود.
فرهنگستان علوم پزشکی کشور در این خلاصه سیاستی راهکارهایی نظیر درج لوگو یا آرم واضح و مشخص برای شناسایی سریع و آسان محصولات تراریخته توسط مصرف کننده، اجرایی نمودن سند ملی امنیت غذایی با تدوین برنامه راهبردی و نقشه راه برای مدیریت و کنترل تقلبات در مواد غذایی، لغو فوری قانون حمل مستقیم مواد غذایی و محصولات کشاورزی از گمرکات کشور را در کنار ایجاد ساختاری مستقل در سازمان غذا و دارو و وزارت جهاد کشاورزی برای مدیریت تقلبات در مواد غذایی و محصولات کشاورزی پیشنهاد کرده است.
همچنین این خلاصه سیاستی بر توسعه همکاری بین بخشی برای مدیریت تقلبات در کشور، تصویب قوانین و اقدامات بازدارنده قوی و شدید برای مدیریت تقلبات مواد غذایی و برخورد قضایی با متقلبین، اجباری نمودن انجام آزمایشات شناسایی تقلبات مواد غذایی توسط سازمانهای نظارتی در مورد مواد غذایی که در دستور کار نیستند، توسعه آموزشهای مردمی برای شناسایی آسان تقلبات، توسعه روشهای نوین غربالگری نظارت و کنترل فعالیت مجموعههای دارای فروش مستقیم یا اینترنتی مواد غذایی تاکید نموده است.
علاقمندان میتوانند متن کامل این خلاصه سیاستی را در فایل pdf پیوست مطالعه کنند.
پیوست | Size |
---|---|
تراریخته.pdf | 697.88 کیلوبایت |