موضوع جمعیت و فرزندآوری نیازمند توجه ویژه نظام سلامت است
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل، دکتر ناصر سیم فروش رئیس گروه قرآن عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به اینکه در یازدهمین کنگره قرآن، عترت و سلامت نشستی تخصصی با عنوان جمعیت و فرزندآوری نیز در نظر گرفته شده اظهار داشت: بزرگترین مسئله کنونی سلامت کشور مسئله جمعیت و فرزندآوری است.
وی با تاکید بر اینکه در گذشته ایران با رشد افزایشی جمعیت روبرو بوده و این امر زمینه اتخاذ سیاستهای کاهش رشد جمعیت را فراهم آورد، گفت: امروز باید بر شعار مهم (ایران جوان بمان) تاکید کنیم. خانوادههای ما باید برای حفظ کشور موضوع فرزندآوری را جدی بگیرند و با ازدواج به موقع و فرزندآوری کافی قدم در راه این جهاد بگذارند که خوشبختانه وزارت بهداشت با تاسیس قرارگاهی با عنوان فرزندآوری، این موضوع را به جدیت پیگیری میکند تا راهکارهای اساسی برای حل معضل کاهش رشد جمعیت در کشور بررسی شود.
مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه در چند سال اخیر، تسهیلات حمایتی برای فرزندآوری زوجهای جوان در نظر گرفته شده اظهار داشت: در گذشته، نرخ رشد جمعیتی ما به بالای ۴ درصد (دهه ۱۳۶۵-۱۳۵۵) هم رسیده و نرخ باروری نیز حدود ۶ کودک به ازای هر زن در دوران باروری خود بوده است. اما اکنون نرخ رشد جمعیت به زیر یک درصد رسیده و در چند سال اخیر تلاش شده تسهیلاتی برای فرزندآوری و رفع این روند کاهنده در نظر گرفته شود. (نرخ باروری لازم برای جایگزینی متعادل جمعیت 2.1 فرزند به ازای هریک از زنان جامعه در دوران باروری خویش است. ارقام بالاتر افزایش جمعیت و ارقام پایینتر کاهش جمعیت را در جوامع سبب خواهند شد. در شرایط کنونی کشور ما رقم 2.5 برای نرخ باروری کلی مطلوب در نظر گرفته میشود)
رئیس گروه قرآن، عترت و سلامت افزود: در آیات متعدد قرآن آمده است که رزق و روزیِ هر جنبندهای در دست پروردگار عالم است و ما باید با توّکل بر خداوند برای تحکیم جامعه و خانواده گام برداریم.