مطالعات تاریخی برای شناخت صحیح طب ایرانی ضروری است
به گزارش روابط عمومی و اموربینالملل، نشست مدیریت پیشگیری و درمان بیماریها با تدابیر تغذیه طبایرانی مستند به شواهد علمی از ساعاتی پیش با حضور متخصصان حوزههای طب نوین و طب سنتی ایرانی در سالن کتابخانه فرهنگستان علوم پزشکی در حال برگزاری است.
در آغاز این همایش علمی، سخنران کلیدی دعوت شده؛ دکتر محسن ناصری استاد دانشگاه و پژوهشگر طب ایرانی، به اهمیت مطالعات تاریخی اشاره کرد و گفت: باید به مطالعات تاریخی توجه ویژه داشته باشیم تا بتوانیم از طب ایرانی علمی بهره ببریم. وی در ادامه به اهمیت رشته تغذیه اشاره کرد و افزود: دانشگاه باید به رشته تغذیه بها دهد، اما متاسفانه اکنون رشته تغذیه جزو رشتههای محبوب و تراز اول تخصصی پزشکی نیست. دکتر ناصری افزود: اگر افراد نحوه استفاده صحیح از مواد غذایی را بدانند، بیماری و نیاز به مصرف دارو به مراتب کم خواهد شد. این استاد دانشگاه در باره مطالعات علمی روی مبانی طب سنتی گفت: مطالعات مبتنی بر شواهد، که بر روی آویشن، سماق و زنجبیل صورت گرفت نشان داد که بحث گرمی و سردی غذاها و ادویههای مزبور چگونه بر ضربان قلب، تعداد تنفس فرد، هورمون تیروئید و گردش خون محیطی، آثار فزاینده یا کاهنده خواهد داشت. دکتر ناصری گفت: مطالعات کنونی در حوزه مشترکات طب سنتی و علم تغذیه نوین، به این صورت است که انواع مواد غذایی و ادویههای طبیعی را از نظر اثر درمانی در دیابت، کبد چرب، باروری و دیگر بیماریها و نیز آثار پیشگیرانه بررسی میکنیم و با تولید مستندات علمی اثربخشی آنها را اثبات میکنیم. در ادامه دکتر مرتضی مجاهدی متخصص طب ایرانی و دبیر همایش در باره ساختار همایش توضیح داد: پس از دو سخنرانی کلیدی مشترک، چهار نشست تخصصی ویژه با موضوعات گوارش، زنان، اعصاب و روان، روغن حیوانی و کیفیت و کمیت تغذیه در سالنهای چهارگانه فرهنگستان علوم پزشکی بهطور مستقل و همزمان با حضور متخصصان حوزههای مختلف برگزار میشود و حاصل جمعبندیهای تخصصی در پایان به حاضرین ارائه خواهد شد.
دیگر سخنرانی کلیدی این مراسم دکتر حاجی فرجی استاد دانشگاه در رشته تغذیه بالینی بود که خبر کامل سخنرانی وی نیز در سایت فرهنگستان منتشر خواهد شد. بخش نشستهای تخصصی این همایش هم اکنون ادامه دارد.
متن خبر: سیما سعیدی، عکس: محمدعلی خداوردیان