یکشنبه 1403/02/16 09:43
شماره :
1754
با حضور دبیر فرهنگستان علوم پزشکی کشور:

بررسی علل افزایش خودکشی پزشکان جوان در رسانه ملّی

برنامه کشیک سلامت شبکه سلامت سیما با اختصاص ویژه برنامه‌ای به واکاوی خودکشی در جامعه پزشکی با عنوان بررسی یک رخداد تلخ تکراری پرداخت.

به‌ گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل، برنامه کشیک سلامت که 12 اردیبهشت‌ماه از شبکه سلامت پخش شد، با حضور نمایندگانی از نهادهای مسئول و مرتبط با نظام سلامت به بررسی اینکه چرا برخی پزشکان جوان دست به خودکشی می‌زنند و راه‌های برخورد مناسب با این پدیده پرداخت. در این برنامه، دکتر سید حسن امامی رضوی؛ دبیر و رئیس گروه سلامت اجتماعی فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران و دکتر محمد رئیس زاده؛ رئیس سازمان نظام پزشکی کشور به‌عنوان مهمان حضور داشتند و به بررسی علل اینکه چرا برخی از پزشکان جوان و رزیدنت‌ها دست به خودکشی می‌زنند، پرداختند. 

دکتر امامی رضوی با اشاره به این موضوع که باید پیشگیری از خودکشی در اولویت مدیران و تصمیم‌گیران نظام سلامت قرار گیرد، گفت: دیدگاه مدیران نباید بدین گونه باشد که به هر قیمتی، نیرویی را برای کار در بیمارستان تامین کنند. در واقع مدیریت نظام سلامت نباید یک نگاه ماشینی به افراد و انسان‌ها داشته باشد، بلکه نگاه عمیق مدیریتی نیازمند آن است که مدیران و مسئولان نیروهای کاری خود را به چشم یک انسان ببینند و ظرفیت‌های وی را در نظر بگیرند و به این نکته نیز توجه داشته باشند که یک نیرویی که مشغول به‌کار می‌شود باید از کاری که انجام می‌دهد؛ رضایت کامل داشته باشد. دبیر فرهنگستان علوم پزشکی با بیان اینکه باید به نیاز‎‌های دستیاران دوران تخصص یا رزیدنت‌ها توجه کافی داشته باشیم، گفت: نباید بگذاریم فشارهای وارده بر روی این قشر تحصیل کرده چنان انباشته شود که منجر به فرسودگی (Burnout) آنها شود و امروز شاهد چنین عواقب ناگواری باشیم. دکتر امامی رضوی حمایت همه‌جانبه از دستیاران را بهترین روش برای پیشگیری از بروز شرایط فرساینده‌ای دانست که می‌تواند زمینه‌ساز بروز خودکشی شود. وی در توضیح این حمایت گفت: دستیاران و پزشکان جوان باید احساس کنند همه همکاران باتجربه و استادان آنها را هم در فعالیت علمی خود و هم هنگام بروز مشکلاتی همچون برخوردهای توهین آمیز برخی از بیماران یا همراهان آنها حمایت می‌کنند. 

در این برنامه اعلام شد؛ بر طبق یک کار تحقیقی انجام شده، تمایل به خودکشی در بین جامعه پزشکی در سراسر جهان آمار قابل توجهی دارد که بیش از میانگین جمعیتی است. طبق یک گزارش علمی در کشور در سال 1402، تقریبا هر سه هفته یک‌بار یکی از رزیدنت‌ها و یا پزشکان جوان را از دست داد‌ه‌ایم و این روند متاسفانه رو به افزایش است و باید فکری اساسی برای این موضوع از سوی مسئولان صورت گیرد. در صورتی که فردی افکار خودکشی دارد لازم است از دیگران کمک بخواهد و هم اکنون در کشور ما سامانه اورژانس اجتماعی با شماره 123 آماده پاسخ به تماس چنین افرادی است. همچنین سامانه ملی طعم گیلاس در این زمینه مشاوره رایگان ارائه می‌کند. (اینجا)

برای مشاهده برنامه کشیک سلامت با موضوع "چرا برخی پزشکان جوان دست به خودکشی می‌زننداینجا کلیک نمائید. خبرنگاران، همکاران محترم دانشگاهی و دست‌اندرکاران رسانه‌های اجتماعی لطفا فایل پیوست را که راهنمای انعکاس اخبار خودکشی در رسانه‌هاست، مطالعه کنند. 

بنرها

 

X