دوشنبه 1403/02/31 12:52
شماره :
1771
با انتشار خبر شهادت دکتر رئیسی و هیات همراه؛

ایران عزادار شد

خبر شهادت حضرت آیت‌الله دکتر سیدابراهیم رئیسی و هیات همراه در حین خدمت‌رسانی به مردم شریف ایران که در پایان عملیات جستجوی بالگرد سانحه‌دیده رئیس جمهور منتشر شد مردم سراسر کشور را عزادار کرد.

به گزارش روابط‌عمومی و امور‌بین‌الملل فرهنگستان علوم پزشکی به نقل از منابع رسمی؛ بالگرد حامل حضرت آیت‌الله دکتر سیدابراهیم رئیسی و هیات همراه روز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت‌ماه در حین خدمت‌رسانی و بازگشت از مراسم افتتاح سدی در استان آذربایجان شرقی دچار سانحه‌ شد و تمام سرنشیان این پرواز به شهادت رسیدند. آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور کشورمان را که برای افتتاح سد مرزی «قیز قلعه‌سی» به آذربایجان شرقی سفر کرده بود، آیت الله آقا سیدمحمد تقی آل هاشم امام جمعه تبریز، دکتر حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، دکتر مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و چند تن دیگر همراهی می‌کردند. دکتر سیدعلیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی در نخستین ساعات انتشار این خبر تاثرانگیز پیام تسلیتی از سوی این نهاد فرهنگی به مناسبت عروج شهادت گونه رئیس جمهور و همراهان منتشر کردند. 

فرازهایی از زندگی رئیس جمهور فقید آیت الله سیدابراهیم رئیسی

رئیس‌جمهور شهید دکتر رئیسی در آذرماه سال ۱۳۳۹ هجری شمسی در خانواده‌ای روحانی در شهر مشهد و در محله نوغان دیده به جهان گشود. پدر وی حجت الاسلام سیدحاجی رئیس الساداتی و مادر وی سیده عصمت خداداد حسینی از سلاله سادات حسینی بودند که نسب ایشان به حضرت زید بن علی بن الحسین (ع) می‌رسید. ایشان که در ۵ سالگی پدر خود را از دست داده بود تحصیلات ابتدایی و تحصیل علوم حوزوی را در مدارس مشهد مقدس تا سال ۱۳۵۴ دادند و در این سال جهت ادامه تحصیل به حوزة علمیة قم رفتند. شهید دکتر رئیسی در پی اهانت به امام خمینی (ره) در روزنامة اطلاعات در ۱۷ دیماه سال ۱۳۵۶ و آغاز حرکت‌های مردمی، در اجتماعات اعتراضی که مبدأ اغلب آنها مدرسه آیت الله بروجردی (مدرسه خان) بود، شرکت داشت و پس از آن فعالیت‌های مبارزاتی خود را در قالب ارتباط با علمای انقلابی آزاد شده از زندان و یا در تبعید، پی گرفت.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، وی در دوره تربیتی خاصی که مرحوم شهید دکتر بهشتی جهت کادرسازی برای تأمین نیازهای مدیریتی نظام اسلامی برگزار کرده بود، شرکت کرد و از سال ۱۳۵۹ با حضور در جایگاه دادیاری شهرستان کرج به عرصه مدیریت قضایی وارد شد و پس از مدتی با حکم شهید قدوسی، به سمت دادستان کرج منصوب شد. موفقیت او در ساماندهی وضعیت پیچیده این شهر موجب شد تا پس از دو سال در تابستان ۱۳۶۱ همزمان با دادستانی شهر کرج، مسئولیت دادستانی شهر همدان را نیز عهده دار شود.

رئیس‌جمهور فقید کشورمان در سال ۱۳۶۲ در سن ۲۳ سالگی با جمیله سادات علم الهدی دختر ارشد آیت الله سیداحمد علم الهدی ازدواج کرد. همسر ایشان خانم دکتر علم‌الهدی هم اکنون دانشیار رشته فلسفه و علوم تربیتی دانشگاه شهید بهشتی است. از رئیس‌جمهور شهید دو فرزند دختر به یادگار مانده است.

حضرت آیت الله رئیسی در ۱۶ اسفند سال ۱۳۹۷ با حکم رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) به ریاست قوه قضائیه منصوب شد. تدوین و نهایی کردن سند تحول قضایی و هوشمند سازی قوه قضائیه، از جمله اقدامات وی در طول دوران ریاست دستگاه قضا بود. بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در طول زندگی پربرکت شهید دکتر رئیسی با اعتماد به ایشان در موارد خاص احکام ویژه و مستقیمی برای ایشان صادر کردند. از دیگر مسئولیت‌های شهید دکتر رئیسی دادستانی تهران، ریاست سازمان بازرسی کل کشور، تولیت آستان قدس رضوی، معاونت نخست قوه قضائیه، دادستانی کل کشور را می‌توان نام برد.

در نهایت شهید آیت الله رئیسی درسال ۱۴۰۰ با شرکت در سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، با کسب بیش از ۱۸ میلیون رای مردم درانتخابات ۲۸ خرداد، رئیس‌جمهور ایران شد. وی در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در اسفند ۱۴۰۲،نیز با کسب ۸۲.۵۷ درصد آرای مردم برای سومین بار به مجلس خبرگان راه یافت.

روحشان شاد و یادشان گرامی‌باد

 

 

بنرها

 

X