شنبه 1403/03/12 01:54
در نشست روسا، دبیران و معاونان فرهنگستان‌ها تاکید شد:

مشارکت در رصد کلان پیشرفت‌های علمی کشور، از وظایف فرهنگستان‌هاست

روسا، دبیران و معاونان فرهنگستان‌های جمهوری اسلامی ایران در نشست مشترک خود تاکید کردند مشارکت در رصد کلان پیشرفت‌های علمی کشور، از وظایف فرهنگستان‌هاست.

به گزارش روابط‌عمومی و اموربین‌الملل؛ نشست مشترک روسا، دبیران، معاونان علمی‌ پژوهشی فرهنگستان‌های چهارگانه جمهوری اسلامی ایران در محل فرهنگستان علوم پزشکی صبح روز شنبه 12 خردادماه 1403 برگزار شد. در این نشست دکتر محمدعلی محققی معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی ضمن عرض تسلیت شهادت رئیس جمهوری دکتر سید ابراهیم رئیسی و همراهان ایشان گفت: در اساسنامه فرهنگستان‌های جمهوری اسلامی ایران وجوه مشترکی وجود دارد که مهمترین آنها بحث فرهنگ و فرهنگ سازی است و باید فرهنگ و سبک زندگی مردم ارتقا یابد و در این راستا شایسته است فرهنگستان‌ها، برنامه‌های مشترکی داشته باشند.

وی افزود: در فرهنگستان‌ علوم ‌پزشکی جلسات متعدد در این خصوص تشکیل شده و فعالیت‌هایی در این راستا صورت گرفته و این مبحث موضوع شناسی شده است،. به‌عنوان مثال کارگروه " فرهنگ و فرهنگ‌سازی" بر روی ابعاد فرهنگی اجتماعی مباحث مختلف مرتبط با حوزه سلامت بحث و موضوعات را جمع‌بندی می کند. دکتر محققی خاطرنشان کرد: در فرهنگستان علوم پزشکی، پیشرفت‌های علمی در حوزه سلامت یک تکلیف محوری است و بازنگری نقشه جامع علمی کشور، بزرگترین رویداد در حوزه علمی و پیشرفت علم است و یکی از وظایف مهم فرهنگستان‌ها، مشارکت در رصد کلان همه اسنادی است که ناظر بر پیشرفت‌های علمی یا ارتقا فرهنگ کشور است که این مهم باید با همکاری مراکز مرتبط و وزارتخانه‌ها صورت گیرد و محور قراردادن علم و فناوری و فرهنگسازی از وظایف مهم فرهنگستان‌های کشور است.

معاون علمی فرهگستان علوم پزشکی به کتاب " آموزش وپرورش آینده، بازخوانی آموزش وپرورش ایران در آستانۀ قرن پانزدهم شمسی" که محصول تفکر چهار فرهنگستان کشوراست اشاره کرد و گفت: این کتاب با همکاری چهار فرهنگستان منتشر شد و نشان ازظرفیت بالای علمی فرهنگستان‌ها است و ما می توانیم این دستاوردها را به دستاوردهای عملی تبدیل کنیم.

سپس دکترعلی اکبر صالحی معاون پژوهشی فرهنگستان علوم ادامه داد: کتابی که به صورت مشترک منتشر شد کار بسیار ارزنده‌ای بود و مسائل مختلف باید در قالب کتاب گردآوری شود.وی افزود: اسناد کشور باید عملیاتی شود و نگاشتن سند به تنهایی کافی نیست. دکتر صالحی اظهار داشت: فرهنگستان‌ها باید اعمال تشویقی در چهارچوب  اجرایی کردن اسناد در کشور انجام دهند و چند محور را در ابعاد مختلف در نظر بگیرند، به عنوان مثال در راستای اسلامی کردن دانشگاه‌ها، باید شناخت و فرهنگ تمدن غرب صورت گیرد که  یکی از ارکان اسلامی کردن دانشگاه‌هاست و فرهنگستان‌ها در راستای عملیاتی کردن  یک محور مشخص، امتیاز قائل شوند و دانشگاه‌ها را در جهت تحقق آن محور سوق دهند.

دکتر حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در این نشست مشترک گفت: اکنون کشور با مسائل بسیار جدی روبروست که یکی از این مسائل، مهاجرت نخبگان و استادان نخبه است و این موضوع دغدغه نظام است و ما باید موضوع مهاجرت را به صورت جدی بحث و بررسی کنیم ونتیجه را به مقام معظم رهبری و رئیس جمهور آینده ارجاع دهیم. وی ادامه داد: بحث مهم دیگر، ضوابط ارتقاء استادان دانشگاه‌هاست که مدت‌هاست در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی به صورت جدی مطرح است و باید روی آن کار کنیم و پیشنهادات خودمان را مطرح کنیم.

دکترمحمدرضا مخبر؛ رئیس فرهنگستان علوم نیز با تاکید بر اهمیت موضوعات مطروحه دراین نشست گفت: موضوع مهاجرت و آموزش و پرورش از جمله موضوعاتی است که می‌تواند در حوزه کاری فرهنگستان‌ها قرار گیرد و در این راستا باید از پیشنهادات و نظرات ارائه شده از سوی چهار فرهنگستان‌ استفاده شود وفرهنگستان‌ها پیشنهادات خودشان را مطرح کنند و برای اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی ارجاع دهند.

دکترسیدعلیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی گفت: ما در حوزه مهاجرت نخبگان، مکاتبات بسیاری را با رئیس جمهور شهید داشته‌ایم  و مشکلاتی که در آینده  به‌وجود خواهد آمد را نیز مطرح کردیم، اما متاسفانه ناتمام ماند و این‌گونه موضوعات بدون دخالت مجریان تاثیرگذار در امر تصمیم‌گیری حل نخواهد شد.

دکتر مجید شاه‌حسینی رئیس فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران نیز در این نشست در باره مسائل مربوط به پردیس مشترک فرهنگستان‌های چهارگانه نکاتی را متذکر شد و بر لزوم تلاش همه مسئولان برای حفظ فضای فرهنگی موجود در پردیس کنونی فرهنگستان‌ها تاکید کرد. در پایان نشست، برخی از دیگر موضوعات جاری فرهنگستان‌ها نیز بررسی و مقرر شد مباحث مطروحه در جلسه آتی بررسی و پیگیری شود. همچنین در این نشست، دکتر حداد عادل سروده خود را در فراق رئیس جمهور فقید آیت الله دکتر رئیسی و سفر بی بازگشت او و همراهانشان تقدیم حاضران کرد. متن سروده دکتر حداد عادل در سوگ سانحه شهادت رئیس جمهور و همراهان در ادامه خبر تقدیم خوانندگان وبگاه فرهنگستان علوم پزشکی می‌شود:

«گل پَرپَر»
به یاد آیت‌الله رئیسی و سفر بی‌بازگشت او
پروانه‌وار، از برِ ما، پر کشید و رفت از برگ گل، چو قطرهٔ شبنم، چکید و رفت
آهوصفت ز مردم چشمان ما گریخت تا انتهای مرز تماشا رمید و رفت
از تنگنای عالم خاکی عبور کرد همچون پرنده از قفس تن رهید و رفت
مانند بوی شیشهٔ عطری که بشکند، پیچید در مشام جهان و پرید و رفت
ما ایستاده بر سر راهش به انتظار او سیل اشک منتظران را ندید و رفت
آرامِ جان و مرهمِ آلامِ خلق بود جانِ دوباره در تن مردم دمید و رفت
گفتم ز داستان سفر نکته‌ای بگو نقشی شبیه یک گل پَرپَر کشید و رفت...

غلامعلی حدّاد عادل ۱۰ خرداد ۱۴۰۳