تاکید کمیسیون بهداشت مجلس و فرهنگستان علوم پزشکی بر عدالت در سلامت
نخستین نشست مشترک اعضای هیات رئیسه فرهنگستان علوم پزشکی با اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، 14 مردادماه 1403 با حضور اعضای کمیسیون و اعضای هیات رئیسه در محل فرهنگستان علوم پزشکی کشور برگزار شد.
بهگزارش روابط عمومی و امور بینالملل در این نشست، هر دو نهاد سلامت محورِ مجلس شورای اسلامی و فرهنگستان علوم پزشکی بر اهمیت عدالت در سلامت و تحقق آن در نظام سلامت کشور تاکید کردند. دکتر مرندی رئیس فرهنگستان در سخنانی در ابتدای این نشست مشترک یادآور شد با توجه به اراده رئیس جمهور در مورد اجرای قانون باید این الزام هم مدنظر وزیر بهداشت دولت چهاردهم قرار گیرد و تصمیماتش بر اساس قوانین بالادستی و مشورت و هماهنگی با کمیسیون بهداشت مجلس باشد. در این نشست به برخی از سیاستهای نظام سلامت در گذشته و نقاط قوت و ضعف آنها در بُعد قانونگذاری و اجرا اشاره شد و هر دو نهاد بر استفاده از سیاستهای اجرایی در حوزه سلامت برای تحقق عدالت تاکید کردند تا هم شاهد ارتقای سطح کیفی و کمی نظام سلامت باشیم و هم افزایش رضایتمندی کادر درمان و جلوگیری از خروج نخبگان از کشور قابل دستیابی شود.
اعضای کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی نیز از دغدغههای خود در دوره جدید قانونگذاری پیش رو سخن گفتند که شفافیت در مدیریت خدمات کیفی و کمی، توزیع عادلانه امکانات بهداشتی، درمانی و آموزش پزشکی، ارتقاء رضایتمندی کادر درمان و برنامه ریزی برای افزایش انگیزه آنها، ارتقای سطح آموزش و جلوگیری از خروج نخبگان با ایجاد انگیزه درآنها از جمله مهمترین دغدغههای مطرح شده بود. همچنین در این نشست؛ اعضا و رئیس کمیسیون بهداشت مجلس استفاده از ظرفیت فرهنگستان علوم پزشکی کشور را به عنوان مرجع حفظ و معرفی نخبگان به حوزههای مختلف لازم دانسته و ابراز امیدواری کردند با تکیه بر جلسات مشورتی با این فرهنگستان در راستای تقنین و تنقیح قوانین و ارتقای کیفی نظارت در حوزه بهداشت و درمان اقدام شود.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی این نشست را نشستی دلگرم کننده و بینظیر دانست و در مورد تداوم برگزاری چنین جلساتی و در اولویت قرار دادن آن ابراز امیدواری و تاکید کرد. گفتنی است؛ اعضای کمیسیون بهداشت مجلس نیز با هدف تعامل بهتر با فرهنگستان علوم پزشکی که ظرفیتی از مراجع نخبگان کشور را در اختیار دارد در نخستین نشست مشترک با هیات رئیسه فرهنگستان در فرهنگستان علوم پزشکی حاضر شدند و به بحث و تبادل نظر پرداختند که امید است این جلسات در دوره آینده مجلس شورای اسلامی تداوم داشته باشد.
خاطرنشان میشود در این نشست اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به ریاست دکتر حسینعلی شهریاری نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی به بحث و تبادل نظر با اعضای هیات رئیسه فرهنگستان علوم پزشکی شامل دکتر سیدعلیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان؛ دکتر سیدحسن امامی رضوی؛ دبیر فرهنگستان، دکتر محمدعلی محققی معاون علمی؛ دکتر سیدجمال الدین سجادی مشاور رئیس و دکتر سیدمحسن فروتن؛مشاور رئیس فرهنگستان پرداختند.