برپایی غرفه انتشارات فرهنگستان علوم پزشکی در آستانه چهلمین سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل؛ در آستانه چهلمین سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی، نخستین همایش ملی الگوی حکمرانی تمدنی علم و فناوری با حضور دکتر محمدرضا مخبردزفولی رئیس فرهنگستان علوم، دکتر ایمان افتخاری؛ دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی و دکتر محمدمهدی طهرانچی؛ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در محل فرهنگستان علوم ۱۱آذرماه سال جاری برگزار شد و با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به کار خود پایان داد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه چهلسالگی شورای عالی انقلاب فرهنگی فرصتی برای افزایش مشارکت نخبگان است، افزود: آنچه بیشتر از گذشت چهل سال از عمر این شورا اهمیت دارد، استفاده از این مناسبت برای تحقق اهداف علمی و فرهنگی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت:خوشبختانه شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم گرفته است از نخبگان کشور استفاده کند. دانشگاههای کشور باید در این فرآیند مشارکت کنند و در حکمرانی، پیشرفت علم و فناوری، و اقتصادی کردن آن نقش داشته باشند.
وی افزود: ما به دنبال آن هستیم که هیئتهای اندیشهورزی در سراسر کشور در زمینههای علم و فناوری، تعلیم و تربیت، فرهنگی، اجتماعی، و همچنین خانواده و زنان شکل گیرد. هر مصوبهای که قرار است در شورا تصویب شود، ابتدا باید از نخبگان نظرخواهی شود. تصمیمسازی باید با مشارکت حداکثری نخبگان انجام شود و سپس تصمیمگیری در شورا صورت گیرد. هدف اصلی این است که با مشارکت نخبگان و مردم، علم و فناوری به ابزاری برای پیشرفت اقتصادی کشور تبدیل شود.
همچنین ایمان افتخاری، در گزارشی به بیان اقدامات انجامشده در راستای برگزاری همایش حکمرانی علم و فناوری پرداخت.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص تحول در حکمرانی علم و فرهنگ کشور اظهار کرد: با توجه به ظرفیتهای گسترده موجود در کشور و اهمیت گام دوم شورای عالی انقلاب فرهنگی، این همایش با هدف انعکاس نظرات و دیدگاههای متخصصان در حوزه حکمرانی علم و فناوری برگزار شد.
افتخاری با اشاره به چهلمین سالگرد تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی و مرور دستاوردهای گذشته گفت: این شورا که ابتدا بهعنوان ستاد انقلاب فرهنگی شکل گرفته بود، در طول چهار دهه فعالیت خود، اسناد، مصوبات، و نهادسازیهای متعددی را در حوزه علم و فناوری رقم زده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۱۹ استان کشور در این همایش مشارکت داشتهاند، اظهار کرد: ۶۱ دانشگاه و ۳۳۵ نویسنده با ارائه مقالات در این همایش حضور داشتند و از مجموع ۲۸۸ مقاله دریافتی، ۴۰ مقاله در نشستهای امروز ارائه خواهد شد و ۱۶۰ مقاله نیز پذیرفته شده که در مجموعه مقالات همایش به چاپ خواهند رسید.
افتخاری در پایان با تقدیر از مشارکت اندیشمندان و نهادهای علمی کشور، ابراز امیدواری کرد که نتایج این همایش بتواند به بهبود سیاستگذاری در حوزه علم و فناوری کمک کند و مسیر دستیابی به نقشه راه جامع علمی کشور را هموار سازد.