ديدار دو گروه سلامت معنوي اسلامي و گروه قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشكي با برخی علماء واساتید شاخص حوزه علمیه قم و نیز نمایندگان مراجع
لزوم همفكري دو جانبه فرهنگستان علوم پزشكي کشور و نهادهاي حوزوي براي گسترش سلامت معنوي درجامعه
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل در ديدار دو گروه سلامت معنوي اسلامي و گروه قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشكي با برخی از علمای تراز اول حوزه و نیز نمایندگان مراجع عظام تقلید که روز پنج شنبه 13 دیماه سال جاری در شهر مقدس قم برگزار شد، بر همكاري و همفكري دو جانبه فرهنگستان علوم پزشكي و نهادهاي حوزوي در راستای توسعه موضوعات بین رشتهای نظیر موضوع سلامت معنوی تاکید کردند.
بر اساس این گزارش؛ در اين ديدارها اعضاي اين دو گروه علمي به همراه دكتر حسن ابوالقاسمي رئيس گروه سلامت معنوي اسلامي و دكتر محمد حسين نيكنام رئيس گروه قرآن عترت و سلامت و همچنين دكتر علي ابرازه رئيس دانشگاه علوم پزشكي قم با برخي از علمای شاخص حوزه علمیه و نیز نمايندگان مراجع عظام تقليد از جمله حجت الاسلام و المسلمین سيد جواد شهرستاني نماينده آيت الله سيستاني ديدار كردند و از رهنمودهاي ايشان در اين عرصه بهره بردند و در ادامه با روساي مراكز حوزوي ازجمله آيتالله عباسي رئيس جامعه المصطفي، آيتالله حسيني بوشهري رئيس جامعه مدرسين و نايب رئيس مجلس خبرگان رهبري، آيتالله رجبي رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)،آيت الله محسن اراكي وعضو مجمع تشخيص مصلحت نظام و عضو جامعه مدرسين ديدار كردند و از رهنمودهاي آنان در پيشبرد هر چه بهتر دو همايش سلامت معنوي اسلامي و نيز همايش قرآن، عترت و سلامت و نيز گسترش سلامت معنوي در اقشار مختلف جامعه از جمله پزشكان و كادر درمان بهره بردند.
دیدار با حجت الاسلام و المسلمین جواد شهرستانی نماینده آیت الله سیستانی از مراجع عظام تقلید
در نخستین دیدار، دکتر حسن ابوالقاسمی و دکتر محمد حسین نیکنام و هیات همراه در دفتر حضرت آیت الله شهرستانی حضور یافته و ایشان در ابتدا با اشاره به مشکلات جامعه نخبگانی و موضوع مهاجرت آنان گفت: متاسفانه مهاجرت به خارج از کشور رو به افزایش است و باید در این زمینه تلاشهایی صورت گیرد. وی همچنین نقطه نظرات خود را در خصوص اهمیت موضوع سلامت معنوی و نیز رابطه عمیق امر بهداشت و درمان با آموزههای دینی تاکید نموده و از پیشرفتهای عرصه پزشکی در ایران در طی سالهای اخیر تقدیر نمود.
همچنین حجت الاسلام و المسلمين شهرستاني موضوع سلامت معنوی را بسیار حائز اهمیت خواند و بر گسترش آن با همراهی حوزه تاکید کرد.
دیدار با آیت الله محسن اراکی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس دانشکده اصول الدین:
سلامت معنوی باید بهعنوان يكي از دورس دانشگاهی تدریس شود
در ادامه این دیدارها که در آستانه برگزاری دو همایش علمی سلامت معنوی اسلامی و همایش قرآن، عترت و سلامت برگزار شد
آیت الله محسن اراکی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس دانشکده اصول الدین بر توجه ویژه به موضوع سلامت معنوی تاکید کرد و گفت: سلامت معنوي بايد به عنوان يكي از دروس مهم در دانشگاه و حوزه تدريس و با آموزشهاي صحيح در جامعه گسترش يابد و نهادينه شود.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام اذعان داشت: يكي از ابعاد سلامت معنوي همان سلامت و مرضي است كه در قرآن آمده است،اين شخصيت بيمار همان شخصيت پنهان است كه علاقه به سلامتي ندارد و در روز قيامت انسانها با چهره حقيقي آشكار مي شوند.
آيت الله اراكي افزود: اصلي ترين بيماري معنوي زماني است كه انسان گوش دارد، اما نمي تواند بشنود، چشم دارد اما نمي تواند ببيند و تمام بيماري هاي معنوي از اين نقطه آغاز مي شود.
در ابتداي اين نشست دكتر ابوالقاسمي از آيت الله اراكي دعوت نمود در جلسات سلامت معنوي فرهنگستان و نيز نهمين همايش ملي سلامت معنوي اسلامي شركت نمايند تا اين گروه علمي بتواند از رهنمودها و راهنمايي هاي عالمان فرهيختگان حوزی از جمله حضرت آیت الله اراکی بهره مند شوند ، در ادامه دكتر محمد حسين نيكنام رئيس گروه قرآن عترت و سلامت نيز از برنامه هاي اين گروه علمي گزارشي ارائه كرد و برگزاري همايش قرآن، عترت و سلامت را يكي از راههاي ورود به عرصه معنويت و قرآن و سيره اهل بيت در جامعه عنوان كرد.
دیدار با آیت الله حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین قم :
لقمه حلال تضمین کننده سلامت معنوی است
در ادامه دیدارها، این دو گروه علمی و هیات همراه در دفتر آیت الله حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین و امام جمعه شهر مقدس قم حضور یافتند.
در اين نشست؛ ابتدا دكتر ابوالقاسمي و دكتر نيكنام ضمن اشاره به برگزاري اين دو همايش در بهمن ماه سال جاري، و نيز دستاورهاي مهم اين دو همايش در عرصه سلامت، گزارشی از روند اجرايي اين دو همايش ارائه داد و سرفصل هاي مهم اين همايشها را بیان نمود.
در ادامه آيتالله حسيني بوشهري با بیان اینکه مقوله سلامت در جامعه بسیار حائز اهمیت است، گفت: وقتی به مفاد قرآن و کلمات اهل بیت نگاه میکنیم، میبینیم که نسبت به بحث سلامت معنوی، سبک زندگی و اینگونه مقولات از منابع غنی برخورداریم واين منابع غنی نیاز به استخراج دارد. امام جمعه قم ادامه داد: سلامت جسم از مسائلی مهمی است که اسلام نسبت به آن اهتمام ورزیده و بایدها و نبایدهایی را مشخص کرده است که اگر به آن عمل کنیم جنبه پیشگیری دارد.وي با اشاره به اينكه لقمه حلال، تضمین کننده سلامت معنوی است اظهار داشت: اسلام قبل از انعقاد نطفه تا زمان تولد دستوراتی را داده است که اگر رعایت شود آن بچه از نظر جسمی سالم خواهد بود؛ اما همان جا بحث لقمه حلال را نیز مطرح کرده است که تضمین کننده سلامت معنوی این کودک است و اگر رعایت نشود زمینه رفتن به راههای اشتباه در او به وجود میآید.وی با بیان اینکه بین جسم و روح رابطه تنگاتنگی وجود دارد و گاهی اثرات مسائل روحی در چهره افراد نیز نمایان میشود، اظطراب را یکی از نتایج دوری از سلامت معنوی دانست و در پاسخ به این سؤال که چگونه می توان اظطراب را در جامعه کاهش دهیم تصریح کرد: «أَلاَ بِذِکْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ»؛ قلب جایگاه سلامت معنوی است و مقصود از قلب همان روح است.رئیس جامعه مدرسین افزود: وی با اشاره به معارف ارزشمند قرآن کریم، صحیفه سجادیه و کلام اهل بیت – علیهم السلام ابراز داشت: این معارف باید بهگونهاي چینش و موضوع بندی شود و در جای خود قرار گیرد تا بیشتر قابل استفاده شود.آیت الله حسینی بوشهری در پایان، سلامت جامعه را عامل تحرک، پویایی و آینده نگری جامعه عنوان کرد و بیان داشت: جامعه سالم میتواند افقهای دور را نزدیک کند و برای رسیدن به افقهای والا، تحول بنیادین ایجاد کند.
همچنین در این نشست، دکتر علی ابرازه رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در خصوص خدمات بهداشتی درمانی در این شهر گزارشی ارائه نمود و خواستار توجه بیشتر مسئولان در سطح ملی به این امر شد.
دیدار با آیت الله محمود رجبی رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
در سلامت معنوي باید به سراغ آموزههاي ديني برویم
در این دیدار که در دفتر آیت الله محمود رجبی رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار شد، ایشان با تاكيد بر اين مهم که دربحث سلامت معنوی باید به سراغ آموزههای دینی و اسلامی برویم گفت: در عرصه سلامت معنوی، یکی ازموضوعات مسلم در مباحث فلسفی، روایی و قرآنی تأثیر روح و بدن در ابعاد و سطوح مختلف بر يكديگر است.آیت الله رجبی ادامه داد: ما در تعالیم دینی گوهرهای گرانبهایی داریم که از آنها استفاده نمیکنیم، در بسیاری از حوزهها مانند سلامت معنوی خیلی دیر به سراغ آموزههای دینی و اسلامی رفتهایم در حالی که تا کنون بايد دستاورهای بسیاری را تولید میکردیم.وی افزود: به تعبیر مقام معظم رهبری بشر چقدر باید تلاش کند تا به اندکی از علم دست یابد و ما در کنار دریای قرآن و معارف اهل بیت عصمت و طهارت(ع) نشستهایم ولی از آن استفاده نمیکنیم، اگر کسانی وارد این عرصهها شوند، در وادی استخراج معارف اسلامی و قرآنی در عرصههای مختلف علمی شگفتزده میشوند.عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: یکی از آفت های برخی از کارهای ما این است که گاهی صبر لازم برای رسیدن به نتیجه دقیق علمی را نداریم و میخواهیم سریع به نتیجه برسیم.
همچنين در اين نشست دكتر سيد عليرضا مرندي رئيس فرهنگستان علوم پزشكي كه به صورت برخط با حاضرين سخن گفت بر ارشاد و راهنمايي هاي حوزه در پيشبرد هرچه بهتر اين دو همايش و نيز بسط و گسترش سلامت معنوي در بطن جامعه و نيز جامعه پزشكان تاكيد كرد.
دیدار با آیت الله دکتر علی عباسی رئيس جامعه المصطفي:
لزوم تدوين تفاهم نامه براي همكاري مشترك فرهنگستان و جامعه المصطفي در راستاي اهداف مشترك
در آخرین دیدار اعضای دو گروه سلامت معنوي اسلامي و گروه قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشكي در دفتر آیت الله عباسی و معاونین جامعه المصطفی حضور یافتند و دو طرف پیرامون زمینه های همکاری مشترک و تدوین تفاهم نامه همکاری به تبادل نظر پرداختند.
رئیس جامعةالمصطفی با اشاره به اين كه واحدهای آموزشی جامعةالمصطفی در ایران و نقاط مختلف جهان پذیرای ده ها هزار مشتاق به علوم و معارف اسلامی هستند گفت: انعقاد تفاهم نامه های همکاری مشترک با مراکز علمی و دانشگاهی را یکی از راهبردهای المصطفی برشمرد و اظهار داشت: جامعةالمصطفی یکی از دستاوردهای مهم آموزشی نظام در عرصه بین الملل به شمار می آید و آمادگی دارد ظرفیت های ویژه علمی و بین المللی خود را با دانشگاه های علوم پزشکی کشور به اشتراک بگذارد.
در ادمه دكتر محمد حسین نيكنام گفت: بسیاری از دانشجویان پزشکی که برای تحصیل به ایران می آیند، از خانواده های اصیل و متدین مسلمان به شمار می آیند و لازم است با توجه بیشتر به مباحث تربیتی، از این امانت صیانت شود.
دکتر نیکنام افزود: در موضوع فقه سلامت که شامل ابعاد مختلف سلامت جسمی، روحی، روانی، اجتماعی و… می شود از سوی فرهنگستان این آمادگی وجود دارد تا همکاری خوبی با نهادهای حوزوی از جمله جامعةالمصطفی برقرار گردد.
وي با اشاره به برگزاری همایش قرآن، عترت و سلامت اظهار داشت: در موضوع این همایش شش میزگرد برنامه ریزی شده است و علاقه داریم از ظرفیت بین المللی جامعةالمصطفی برای مشارکت در این میزگردها استفاده نماییم.
سپس دكتر ابوالقاسمي رئیس ستاد سلامت شورای عالی فرهنگی استفاده از الگوی جامعةالمصطفی در آموزش دانشجویان غیرایرانی را ارزشمند دانست و اظهار داشت: در بحث همایش سلامت معنوی که سوم بهمن ماه در شهر قم برگزار خواهد شد، مشتاق به همکاری با جامعةالمصطفی و حضور طلاب بین الملل در این همایش هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله در پایان با اشاره به تلاش غرب برای اعمال تحریم در حوزه های علمی و سلامت، خاطرنشان کرد: غرب نگاه نادرست و توهین آمیزی در مسائل علمی به کشور ما و بسیاری دیگر از کشورها دارد و به همین منظور دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در نظر دارد همایش بزرگی را با عنوان آپارتاید علمی در انتقاد از این رویکرد برگزار نماید.شایان ذکر است در بخشی از این جلسه، آقای دکتر مرندی به صورت برخط ضمن تبریک حلول ماه رجب، اظهار داشت: برای پیشبرد اهداف فرهنگستان علوم پزشکی بسیار علاقه مند به همکاری با جامعةالمصطفی و استفاده از ظرفیت های این مجموعه هستیم و بسیار خرسندیم که این فرصت برای همکاران ما برای آشنایی با المصطفی فراهم گردید.رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به تلاش فرهنگستان علوم پزشکی به منظور پیشبرد برنامه های سلامت معنوی و همایش قرآن، عترت و سلامت، همکاری جامعةالمصطفی در اجرای این برنامه ها را سودمند و کارگشا دانست.
خاطرنشان ميشود همايش سلامت معنوي اسلامي 3 تا 4 بهمن ماه در سالن همايشهاي غدير در شهر مقدس قم برگزار و نیز همايش قرآن، عترت و سلامت نيز 23 و 24 بهمن ماه در دانشگاه علوم پزشكي تهران، برگزار خواهد شد.