دسته بندی
سه شنبه 1403/11/16 03:27
شماره :
2132
در مراسم نکوداشت دکتر حسن فرسام تاکید شد:

ضرورت آشنایی دانشجویان با الگوهای شاخص علمی و اخلاقی کشور

مراسم نکوداشت دکتر حسن فرسام استاد پیشکسوت داروسازی ایران در فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، در ابتدای این  مراسم دکتر امیرحسین جمشیدی رئیس زیر گروه تاریخ پزشکی فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به سجایای اخلاقی مرحوم دکتر فرسام گفت: دکتر فرسام استادی بود که بسیاری از دانشجویان جدید و قدیم داروسازی، اولین حضورشان را در دانشگاه با نفس گرم ایشان آغاز کردند، کسی که عرفان و شعر و روابط صمیمانه را در پیوندهای شیمیایی رقم زده بود و بیان می‌نمود .
در ادامه دکتر مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی  افزود:مرحوم استاد فرسام ویژگی‌های بارزی داشت و بدون توجه به اختلاف سن، با دانشجویان ارتباط صمیمانه برقرار می‌کرد.
 دکتر مرندی با اشاره به پیشینه علمی، اخلاقی و اجرایی مرحوم استاد فرسام گفت: دکتر فرسام نمونه بارز استاد اخلاق ،علم و معنویت بود .
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی به گوشه ای از فعالیت های علمی این استاد فقید اشاره و خاطرنشان کرد:از جمله فعالیت‌های تحقیقاتی وی، انتشارحدود ۱۰۰ مقاله به زبان انگلیسی و فرانسه و ۱۰۰ مقاله به زبان فارسی است.
 دکتر مرندی افزود: وی در سال ۱۳۸۱ و بعد از اینکه به دوران بازنشستگی نائل شد، همچنان به فعالیت‌های علمی خود ادامه می‌داد و به عنوان مسئول آموزشی دانشکده داروسازی تهران مشغول  به کارشد.
وی ادامه داد: مرحوم دکتر فرسام از بنیانگذاران طب سنتی نیز به شمار می‌رفت و بیش از سه دهه از عمرشان را برای ترویج این علم تلاش کرد.
دکتر مرندی با اشاره به اینکه استاد فرسام از بنیانگذاران طب سنتی نیز به شمار می رفت افزود: وی ۴ جلد کتاب در مورد طب سنتی و پرورش گیاهان دارویی در جهت  ترویج این علم به چاپ رساند .

در این مراسم؛دکترعلی خلج رئیس گروه علوم دارویی فرهنگستان علوم پزشکی نیز به نقش مهم مرحوم دکتر فرسام در تحصن دانشگاهیان قبل از پیروزی انقلاب در مسجد دانشگاه اشاره کرد و گفت: دکتر فرسام به مدیریت شورایی بسیار علاقمند بود و بعد از پیروزی انقلاب، شورای سرپرستی دانشگاه متشکل از ایشان و تنی چند از داروسازان هم دوره خود توانستاز تلاطمی که در دانشگاه بوجو آمده بود، جلوگیری کند.
دکتر خلج ادامه داد: از جمله اقدامات دکتر فرسام؛ تاسیس داروخانه‌های دانشکده داروسازی بود که مهمترین فعالیت‌های ایشان به حساب می‌آید و ایشان معتقد بود آموزش باید با خدمت یکسان باشد و به دانشجویان نیز تاکید می‌نمود در حین تحصیل با حضور در داروخانه‌ها، با نام داروها و روند آموزش آشنا شوند.
رئیس گروه علوم دارویی اذعان داشت: ازجمله فعالیت‌های دیگر ایشان، راه‌اندازی مجدد بخش دارویی امیرآباد بود .
سپس دکتر محمدعلی محققی معاون علمی فرهنگستان به سخن پرمعنایی از امام راحل اشاره کرد و افزود: در تجلیل و تکریم و بزرگداشت اساتید برجسته ایشان می فرمایند: معلم امانتداری است که غیر از همه امانت‌ها، انسان امانت اوست و همه ما به ساحت علمی و اخلاقی و معنوی و شخصیت والای استاد مرحوم حسن فرسام درود می‌فرستیم.
 وی افزود: در چنین محافلی باید تلاش شود تا در شأن شخصیت‌های والای صحنه ساز در علم،اخلاق ومعنویت و خدمتگزار کشور سخن به میان آید.

 معاون علمی فرهنگستان به شخصیت تاریخ ساز پزشکی، محمد بن زکریای رازی اشاره کرد و گفت:  وظیفه دانشمندان پاسداری از امانتی که نزد خود دارند، است و آن هم شیوه و سیره زندگی کردن است و این آیین زندگی باید به نسل های بعد منتقل شود.

دکتر محققی به مجموعه علمی و اخلاقی که در مقام استاد فرسام منتشر شده است اشاره کرد و افزود: تدوین مجموعه" اخلاق داروسازی" در قالب مقاله علمی در باب شخصیت والای استاد فرسام منتشر شده است که بسیار کار فاخری است و در دورانی که ما در جامعه علمی، بحران اخلاقی و معنویت داریم و نگرانی همه دلسوزان و بزرگان و شخصیت‌های علمی "اخلاق و معنویت" است، این آثار محجور مانده است است و متاسفانه در دانشگاه‌ها تدریس نمی‌شود.
دکتر محققی گفت:  نمونه‌های اخلاقی بزرگان علم، باید به نسل‌های بعدی منتقل شود و به جای تدریس برخی از درس‌های غیر تاثیرگذار و تحمیلی و به نوعی با تاثیر منفی این ظرفیت‌های علمی موجودازنویسی  و در کلاس‌های درس تدریس شود.
وی گفت: فرهنگستان علوم پزشکی می‌تواند آغاز کننده راهی باشد که نتیجه آن معرفی معارف علم، فرهنگ و تمدن و اخلاق و معنویت به دانشجو و آشنا نمودن او با ارزش‌های عظیم علمی و فرهنگی کشور باشد.

در این مراسم همسر دکتر حسن فرسام نیز با اشاره به سجایای اخلاقی این استاد برجسته گفت: استاد به مقام دانشجو و دانشگاه ارزش بسیار والایی قائل بود و حتی یکی از شروط ازدواج ایشان این بود که به کار دانشگاهی ایشان لطمه  وارد نشود.

گفتنی است در این مراسم که امروز 16 بهمن ماه سال جاری در محل فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد؛ دکتر محسن فروتن دبیر فرهنگستان علوم پزشکی، دکتر حمید خویی و جمعی از اعضای گروه علوم دارویی، اساتید پیشکسوت داروسازی کشور و نیز خانواده استاد فقید دکتر حسن فرسام نیزحضور داشتند و به بیان سجایای اخلاقی استاد فرهیخته دکتر حسن فرسام پرداختند و یاد و خاطره ایشان را گرامی داشتند.

img.alt
عکس دسته جمعی در پایان مراسم
img.alt
دکتر مرندی رئیس فرهنگستان
img.alt
دکتر حمید خویی سخنران و عضو گر ه علوم دارویی
img.alt
خواهر زاده مرحوم استاد فرسام
img.alt
دکتر علی خلج رئیس گروه علوم دارویی
img.alt
دکتر دهپور عضو گروه علوم دارویی فرهنگستان
img.alt
دکتر سید فروتن دبیر فرهنگستان
img.alt
دکتر محمد علی محققی معاون علمی فرهنگستان
img.alt
دکتر مهرداد حمیدی عضو گروه علوم دارویی
img.alt
دکتر محمد حسین عزیزی عضو هیات علمی فرهنگستان
img.alt
دکتر محمود مصدق عضو گروه حکمت، طب سنتی و طب دوران تمدن اسلام و ایران
img.alt
همسر مرحوم استاد فرسام
img.alt
دکتر مرتضی تهران عضو گروه علوم دارویی فرهنگستان
img.alt
دکتر امیرحسین جمشیدی رئیس زیر گروه تاریخ پزشکی فرهنگستان

بنرها

 

X