دسته بندی
سه شنبه 1403/11/23 10:45
شماره :
2142
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در کنگره قرآن، عترت و سلامت عنوان کرد:

ضرورت توجه به تأثیر دین و اخلاق دینی در علوم پزشکی

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، دکترسید عیلرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور با اشاره به جایگاه مقدس حرفه پزشکی افزود: این حرفه به دلیل ارزش والای جان انسان‌ها مقدس است. وقتی کسی نفسی را احیا کند، مانند آن است که همه انسانها را احیا کرده باشد. وی همچنین به اهمیت دانش پزشکی و تأثیر دین و اخلاق دینی بر علوم پزشکی تأکید کرد و گفت: اگر دانش پزشکی با روح دین همراه نباشد، مانند بدنی بدون روح خواهد بود.
دکتر مرندی بیان کرد: برنامه‌های کنگره بسیار منسجم و هم‌‌راستا با اعتقادات دینی طراحی شده است و این مسئله نشان از اهمیت سلامت در دیدگاه اسلامی دارد ومتأسفانه سلامت در برخی موارد جایگاه واقعی خود را از دست داده است.
وی به حضور گسترده مردم در راهپیمایی 22 بهمن اشاره کرد و این مناسبت را بسیار مبارک و الهام‌بخش دانست.
دکتر نیکنام‌ با استناد به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) گفت: «نعمتان مجهولتان؛ الصحة و الامان.» به گفته وی، سلامت و امنیت دو نعمت بزرگی هستند که مردم معمولاً از اهمیت آن‌ها غافل می‌شوند. وی همچنین به نقل از دیدگاه‌های مذهبی تأکید کرد که سلامت حتی می‌تواند مسیر تعالی معنوی انسان را نیز هموار سازد.
وی با اشاره به نقش برجسته اسلام در گسترش دانش در قرون نخستین هجری گفت: اسلام با هدایت انسانها از جهل مرکب، زمینه رشد علمی را فراهم کرد. این رشد به‌گونه‌ای بود که جهان اسلام به قطب علمی جهان تبدیل شد.
دکتر مرندی افزود: متأسفانه با افول تمدن اسلامی و ظهور انقلاب صنعتی در غرب، دانشمندان غربی، دین را از دانش جدا کردند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی از تقلید صرف از منابع علمی غربی انتقاد کرد و گفت: هنوز هم متأسفانه ما در برخی موارد به جای تولید علم بومی، صرفاً به ترجمه و تقلید از منابع خارجی می‌پردازیم.
وی با اشاره به وضعیت پیش از انقلاب اسلامی گفت: در آن زمان، پیشگیری و بهداشت جایگاهی نداشت و درمان نیز عمدتاً توسط پزشکان خارجی انجام می‌شد.
دکتر مرندی تأکید کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تلاش‌های زیادی برای بهبود نظام سلامت صورت گرفت، اما هنوز هم نیازمند برنامه‌ریزی بهتر و توجه بیشتر به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری هستیم.
وی در پایان با اشاره به سیاست‌های کلی سلامت که حدود یک دهه قبل، توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده بود، گفت: این سیاست‌ها نباید صرفاً به صورت اسنادی تزئینی باقی بمانند، بلکه باید به مرحله اجرا برسند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در پایان سخنان خود بر اهمیت توجه به سلامت معنوی تأکید کرد و گفت: سلامت جسمی و معنوی باید در کنار هم مورد توجه قرار گیرد تا جامعه‌ای سالم و پویا داشته باشیم.

پرکاربردها

رهبر انقلاب با تأکید بر لزوم عزم همگانی در تحقق شعار سال ۱۴۰۴ تاکید کردند:
مروری بر عملکرد کارگروه های فرهنگستان علوم پزشکی
مروری بر عملکرد کارگروه‌های استانی فرهنگستان علوم پزشکی
مرورری بر عملکرد کارگروه های فرهنگستان علوم پزشکی کشور

اطلاعیه‌ها و بیانیه‌ها

رهبر انقلاب با تأکید بر لزوم عزم همگانی در تحقق شعار سال ۱۴۰۴ تاکید کردند:
مروری بر عملکرد کارگروه های فرهنگستان علوم پزشکی
مروری بر عملکرد کارگروه‌های استانی فرهنگستان علوم پزشکی
مرورری بر عملکرد کارگروه های فرهنگستان علوم پزشکی کشور

بنرها

 

X