![](https://ams.ac.ir/sites/default/files/styles/node_film_top_small/public/1403-11/unnamed_0.jpg?itok=9UXb2pYV)
قرآن و عترت راهگشای سلامت محیط زیست هستند
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل؛ حجتالاسلام فلاحزاده رئیس مؤسسه موضوعشناسی احکام فقهی حوزه علمیه قم، که سخنرانی خود که از طریق تماس تلفنی در همایش ارائه داد؛ در خصوص سلامت محیط زیست از منظر قرآن و عترت، به اهمیت توجه به این منابع دینی در مسائل زیستمحیطی اشاره کرد. وی گفت: زمین و زمان خلق خداست و خلق خدا بدون حکمت و دلیل نیست. خداوند در قرآن دستور داده است آنچه را که پیامبر آورده است بگیرید و عمل کنید.
وی افزود که خداوند در قرآن و روایات متعدد انسانها را به سوی قرآن و عترت هدایت کرده و برای سعادت بشر، رجوع به این منابع ضروری است.
حجتالاسلام فلاحزاده با تأکید بر جامعیت اسلام، تصریح کرد که این دین در هیچ زمینهای غفلت نکرده و در منابع قرآنی و روایی به محیط زیست توجه ویژهای شده است. وی در ادامه گفت که قرآن تعبیر "مهد" را برای محیط زیست به کار برده است و مهد جایی برای آسایش بشر است. به گفته وی، زندگی در محیط آلوده یا در معرض آلودگی، همچون آلودگی هوا، حرام شمرده شده است زیرا تأثیر منفی بر سلامت جسمانی و روحانی انسان دارد.
وی همچنین به تأثیر عناصر طبیعی نظیر هوا، آب و زمین بر زندگی طیب و پاک اشاره کرد و افزود که خداوند زندگی سالم را در هوای پاکیزه، آب گوارا و زمین آماده و قابل کشت دانسته است. فلاحزاده در پایان بر لزوم توجه به این اصول در راستای حفظ سلامت محیط زیست و انسانها تأکید کرد.