دسته بندی
پنجشنبه 1403/11/25 07:09
شماره :
2155
آیت اله اراکی در دوازدهمین کنگره بین المللی قرآن، عترت و سلامت خواستار شد:

تشکیل کارگروه های مشترک برای بررسی علمی مباحث سلامت محور

آیت‌الله اراکی در دوازدهمین کنگره بین المللی قرآن، عترت و سلامت، خواستار تشکیل کارگروه‌های مشترکی شامل اساتید حوزه و پزشکان برای بررسی علمی مباحث سلامت محور اسلام شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین المل؛ آیت‌الله محسن اراکی، استاد حوزه علمیه و  عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در یک ارتباط مستقیم تصویری، به تشریح موضوع «اصول تعلیمات اسلامی در منابع دینی در زمینه سلامت و سلامت معنوی» پرداخت و گفت: اولین تعلیمی که از منابع اسلامی استفاده می‌شود، تأثیر روح و بدن بر یکدیگر از نظر سلامت و مرض است و این موضوع در احادیثی در جلد ۶۲ بحار الانوار مطرح شده است، دومین مسئله مربوط به بیماری دل است که نوعی از بیماری است که در قرآن کریم فراوان مطرح و تأکید شده است که فراتر از بیماری جسمی است و در آن شخصیت درونی و دل انسان بیمار می‌شود.

آیت‌الله اراکی ادامه داد: تعلیم سوم مربوط به حفظ سلامت بدن و حرمت صدمه زدن به بدن است که در احادیث زیادی مطرح شده است ولزوم مراجعه به اطبا مورد دیگری است که روایات فراوانی در خصوص آن داریم و حتی ائمه اطهار(ع) علی رغم اینکه علوم وحیانی در اختیار آنها بود وقتی دچار بیماری می‌شدند به پزشک مراجعه می‌کردند.
ایشان همچنین افزود: قسمت پنجم، تعلیماتی است که مطرح می‌کند هر دردی دوایی و هر بیماری، درمانی دارد، یعنی خداوند متعال در کره زمین برای هر دردی که مردم به آن مبتلا می‌شوند، دوایی مهیا کرده است که مردم باید با طلب علم و دانش، درمان آن درد را پیدا کنند و قانون الهی این است که برای هر دردی در زمین، درمانی قرار داده شده است.

وی اضافه کرد: قسمت ششم از تعالیم سلامت و درمان در منابع دینی تأکید بر آن دارد که تا جایی که می‌توانیم باید از مصرف دارو پرهیز کنیم و استفاده از دارو باید در حد ضرورت باشد و اگر کسی سالم است نباید از دارو استفاده کند و اگر بیمار است باید در حد ضرورت و مشخص از دارو استفاده کند و قسم هفتم نیز روایاتی است که از تأثیر مباحث معنوی بر درمان جسمانی حکایت دارد، مثل صدقه، دعا و اذکاری که وارد شده است. مثلاً مطرح شده است که شب زنده‌داری، روزه‌داری و قرائت قرآن بر سلامت جسمانی تأثیر مهمی دارند، همچنین رعایت آداب مربوط به سبک زندگی مثل مسواک زدن، حفظ نظافت، تمیز بودن، کم خوردن و پرهیز از پرخوری و ... از توصیه‌های اکید اسلام است. 

این استاد حوزه علمیه با تأکید بر اینکه تعلیمات بسیار فراوانی وجود دارد که مربوط به طب روایی یعنی طبی که در روایات به آن اشاره شده، است، اظهار کرد: علاقه‌مندان می‌توانند به جلد ۶۲ بحارالانوار مراجعه کنند و خوب است که در شرح این روایات پژوهش‌‌هایی صورت گیرد و دستورات این روایات با تجربه علمی بررسی شود؛ امیدواریم این همایش‌ها به چنین نتایجی منتج شود.

وی از مسئولان این کنگره  خواستار شد تا  تولیدات علمی مربوط به مسائل معنوی را به صورت ویژه پیگیری کنند و پیشنهاد کرد؛ گروه‌هایی تشکیل شوند و یک گروه مثلاً مسائل مربوط به سلامت دل و بیماری دل را پیگیری و بررسی کند، سلامت و بیماری دل فراتر از سلامت جسمانی است و این مسئله به کار ویژه نیاز دارد و باید به آن پرداخت و سلامت معنوی که اکنون در جهان مطرح می‌شود بخش قابل توجهی از آن به سلامت دل مربوط است.

وی اظهار کرد: روایات زیادی در خصوص سبک زندگی مربوط به بهداشت و درمان، وجود که یک کارگروه می‌تواند آن را استخراج و در قالب کتاب عرضه کنند.

بنرها

 

X