دسته بندی
یکشنبه 1403/11/28 01:44
شماره :
2165
درنشست تخصصی" نقش آموزه های قرآن، عترت در تکامل دوران اولیه کودکی" بررسی شد:

تقویت شناخت‌های معنوی و ایجاد انس با قرآن از دوران کودکی می‌تواند به رشد متعادل و پایدار کودکان کمک کند

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، در دوازدهمین کنگره بین المللی قرآن،عترت و سلامت در نشست دوم،  روز نخست این کنگره موضوع "نقش آموزه های قران، عترت در تکامل دوران اولیه کودکی" مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دکتر سید حامد برکاتی  سخنران نخست این نشست، با ارائه تحلیل‌های دقیق علمی، به بررسی نقش آیات قرآن و احادیث در رشد شناختی و عاطفی کودکان در سال‌های اولیه زندگی پرداخت و بر لزوم توجه به جنبه‌های روان‌شناختی و تربیتی در کنار آموزه‌های دینی تاکید کرد.

دکتر برکاتی به اصول تکامل ابتدایی کودکی اشاره کرد که از قبل از لقاح آغاز می‌شود و تا ۸ سالگی ادامه دارد و گفت: این دوره، زمان حساسی برای رشد و تربیت کودکان است و باید به آن توجه ویژه‌ای شود و عوامل مختلفی که بر تکامل کودکان تأثیر می‌گذارد را عوامل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و بیولوژیک عنوان کرد و بر اهمیت مداخلات به موقع در این زمینه تأکید نمود.
وی در این نشست؛ به تأثیرات معنوی و شناختی بر تکامل کودکان پرداخت و عنوان داشت: تربیت معنوی باید از همان ابتدا در نظر مورد توجه قرار گیرد  و اهمیت سرمایه‌گذاری در سال‌های اولیه زندگی کودکان اید مد نظر قرار گیرد که این سرمایه‌گذاری می‌تواند به شکستن چرخه فقر و بهبود شرایط اجتماعی منجر شود.

دکتر برکاتی به حساسیت‌های مختلف در سنین کودکی، به ویژه در دو سال اول زندگی، اشاره کرد و بیان داشت: مداخلات در این دوره می‌تواند تأثیرات مثبت و ماندگاری بر رشد و تکامل کودک داشته باشد و

به اهمیت نقش خانواده در تربیت کودکان و نیاز به حمایت حاکمیت از خانواده‌ها برای ایجاد محیطی مناسب برای رشد و یادگیری کودکان پرداخت.

 وی با ذکر نکات کلیدی در مورد اهمیت تربیت صحیح و مداخلات به موقع، به ضرورت توجه به این موضوع در جامعه تأکید کرد و خواستار همکاری بیشتر بین خانواده‌ها و نهادهای اجتماعی و دولتی شد.

 در ادامه این نشست، حجه الاسلام و المسلمین دکتر ساجدی با اشاره به آیات قرآن و روایات اهل بیت(ع)، بر اهمیت توجه به ابعاد اخلاقی و معنوی در تربیت کودکان تأکید کرددو بیان داشت:  تربیت کودک از دوران پیش از تولد آغاز می‌شود و والدین باید به تغذیه، رفتار و حالات معنوی خود در این دوران توجه ویژه‌ای داشته باشند.


سلامت اخلاقی و ایمانی والدین، نقش بسزایی در شکل‌گیری شخصیت کودک دارد

حجه الاسلام ساجدی همچنین به نقش انتخاب همسر مناسب و تأثیر آن بر آینده کودک اشاره کرد وگفت: سلامت اخلاقی و ایمانی والدین نقش بسزایی در شکل‌گیری شخصیت کودک دارد.

وی با اشاره به مراحل مختلف تربیت کودک، از دوران انعقاد نطفه تا کودکی، خاطرنشان کرد: آموزه‌های دینی می‌توانند به عنوان راهنمایی جامع برای مدیریت تحولات وجودی انسان از تولد تا مرگ عمل کنند.

در بخش دیگری از این نشست، دکتر ساجدی به نقش تقلید کودکان از والدین و الگوهای رفتاری اشاره کرد وگفت: تقویت شناخت‌های معنوی و ایجاد انس با قرآن از دوران کودکی می‌تواند به رشد متعادل و پایدار کودکان کمک کند، ایشان همچنین به اهمیت تغذیه حلال و تأثیر حالات معنوی مادر در دوران شیردهی بر کودک اشاره کرد.

دکتر ساجدی در پایان سخنرانی خود، ابراز امیدواری کرد که چنین برنامه‌هایی بتوانند گامی مؤثر در جهت ترویج آموزه‌های دینی و بهبود سلامت جامعه بردارند.

پرکاربردها

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور در یکصد و یازدهمین نشست مجمع عمومی تاکید کرد:
وزیر بهداشت در نشست مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی کشور:
رئیس جمهور در  یکصد و یازدهمین  نشست مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی کشور:
حجت الاسلام والمسلمین ابوالفضل ساجدی در حاشیه نهمین همایش سلامت معنوی اسلامی:

اطلاعیه‌ها و بیانیه‌ها

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور در یکصد و یازدهمین نشست مجمع عمومی تاکید کرد:
وزیر بهداشت در نشست مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی کشور:
رئیس جمهور در  یکصد و یازدهمین  نشست مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی کشور:
حجت الاسلام والمسلمین ابوالفضل ساجدی در حاشیه نهمین همایش سلامت معنوی اسلامی:

بنرها

 

X