دسته بندی
یکشنبه 1404/06/23 11:16
شماره :
2631
در فرهنگستان علوم پزشکی بررسی شد:

 راهبردهای به‌روزرسانی سبد غذایی حداقلی بر اساس اقلیم 


به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل؛ پانصد و نود و هشتمین جلسه گروه علوم بهداشتی و تغذیه فرهنگستان علوم پزشکی کشور با موضوع «به‌روزرسانی سبد غذایی حداقلی برای تأمین امنیت غذایی بر حسب منطقه – چالش‌ها و راهبردها» برگزار شد.

در ابتدای جلسه، دکتر علی میلانی، مدیر پژوهشی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، گزارشی از وضعیت ناامنی غذایی در کشور، سبد مدون مطلوب غذایی جهت هدفمندی یارانه در سال ۱۴۰۳ و مقایسه هزینه‌های مقرون‌به‌صرفه بودن سبدهای غذایی مغذی بر حسب مناطق ۱۱گانه کشور ارائه داد. این گزارش بر اساس شاخص‌های اقتصادی، اجتماعی، اقلیمی و امنیت غذایی تنظیم شده بود.

دکتر میلانی تأکید کرد که هزینه تأمین ریزمغذی‌ها در سبدهای مطلوب بالا بوده و در برخی اقلیم‌ها با اختلال جدی مواجه است. او بر لزوم ایجاد زبان مشترک میان حوزه‌های رفاه، کشاورزی، تغذیه و سلامت در قالب مطالعات علمی تأکید کرد.

در ادامه، نمایندگان دستگاه‌های اجرایی مختلف از جمله وزارت جهاد کشاورزی، سازمان دامپزشکی، سازمان تعزیرات، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت اقتصاد و وزارت رفاه، نکاتی را مطرح کردند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاهش اقلام هدفمندی یارانه‌ها به ۴ یا ۵ قلم اصلی؛

تأثیر تورم ۴۰ درصدی بر سبد غذایی و لزوم نظارت دوره‌ای؛

ضرورت به‌روزرسانی نقشه ناامنی غذایی کشور پس از ۳۰ سال؛

مدیریت تولید و واردات فرآورده‌های دامی با آمار تولید سال ۱۴۰۳؛

پیشنهاد گنجاندن ماکارونی در سبد برای تأمین ارزان‌تر پروتئین و کربوهیدرات؛

ضرورت کنترل قیمت اقلام غذایی از سوی نهادهای نظارتی؛

طراحی سبدهای غذایی اقلیمی و مقاومتی، قابل اصلاح و آنلاین؛

ارتقای فرهنگ تغذیه‌ای و سلامت عمومی، به‌ویژه در مدارس مناطق کم‌برخوردار؛

شناسایی ۱۰هزار غذای بومی در کشور به‌عنوان ظرفیت ارتقای امنیت غذایی و تاکید بر توجه به اثر گذاری تورم

در پایان جلسه مقرر شد:

نقشه ناامنی غذایی کشور توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به‌روزرسانی شود.

سبد غذایی حداقلی و مقاومتی بر اساس اقلیم‌ها با همکاری انستیتو تحقیقات تغذیه تدوین گردد.

سند دانش‌بنیان غذاهای بومی و سنتی نیز با همکاری انستیتو تهیه شود.

X