توّسل به قرآن توفیقات نظام سلامت را خواهد افزود
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل؛ دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم افتتاحیه یازدهمین کنگره بین المللی قرآن، عترت و سلامت که صبح امروز 25 بهمنماه در سالن همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، با اشاره به افتخارات حوزه سلامت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: کشورما در دوران قبل از انقلاب، در حوزه سلامت، وابستگی صددرصد به کشورهای دیگر داشت و بیماران برای درمان بسیاری از بیماریها به کشورهای دیگر سفرمیکردند. اما امروز، جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت کارنامه درخشانی را ثبت کرده است که حاصل ایثار و فداکاری جامعه پزشکی است.
وی افزود: کادر درمان در دوران کرونا فداکارانه در خط مقدم مبارزه کردند و با رشادتهای آنان توانستیم با سربلندی این همهگیری را پشت سربگذاریم و البته در دوران کرونا 300 شهید سلامت نیز فداکارانه جان خود را در سنگرهای نظام سلامت برای مردم کشور فدا کردند. وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: حوزه پزشکی و سلامت میتواند با توّسل به قرآن و ائمه در ارائه خدمات بسیار موفقتر از قبل عمل کند.
دکتر عین اللهی با تاکید بر اهمیت حفظ کرامت انسان و اخلاق مداری گفت: اگر به این دو اصل توجه و عمل شود، در ارائه خدمات سلامت به مردم میتوان بسیار موثرتر مل کرد. وی افزود: امروز ما در غزّه شاهدیم رژیم غاصب صهیونیستی بیرحمانه به بیمارستانها حمله میکند و بیماران را مورد آزار جسمی و روحی قرار میدهد که اگر به کرامت انسانی معتقد بود شاهد این اتفاقات در جهان نبودیم ومتاسفانه سازمانهای حقوقی و بینالمللی که ادّعای انسانیت دارند، بیتفاوت از این موضوع میگذرند.
وزیر بهداشت ادامه داد: وزارت بهداشت و فرهنگستان علوم پزشکی کشور با همّت دکتر مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی و دکتر سیم فروش رئیس گروه قرآن، عترت و سلامت، چندین سال است در این حوزه فعالیت میکنند که هدف آن گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه پزشکی و حوزه سلامت است. وی گفت: ما پزشکان در مقابل بیماران مسئولیم و تشخیص، درمان و پیشگیری همگی از وظایف یک پزشک است و در کنار اینها ایجاد حس امیدواری در بیماران نیز بسیار مهم است، چرا که شفا دادن به دست خداوند است و نباید باعث ناامیدی بیماران شویم.
دکتر عیناللهی اظهار داشت: همانطور که مقام معظم رهبری (مدظّله) فرمودند، شکرگزاری خداوند تنها به زبان نیست و باید در عمل نیز مشخص باشد و اگر خداوند به ما توفیق خدمتگزاری به مردم را داده است، باید ارزش جایگاه خود را بدانیم و تمام قد در خدمت ارائه مردم باشیم. وی خاطرنشان کرد: وظیفه مدرسان دانشگاه، ترویج اخلاق در بین فراگیران دانش است چرا که دانشجویان در آینده کشور ایجاد تمدن نوین اسلامی را برعهده دارند و وظیفه ماست که آنان را طوری تربیت کنیم که آیندهای به سمت تمدن اصیل اسلامی پیشرو داشته باشیم. وزیر بهداشت با اشاره به اینکه ترویج فرهنگ قرآنی و اسلامی در همه سطوح باید انجام شود ادامه داد: امیدواریم در آیندهای نزدیک بتوانیم برگزاری این کنگرهها را به صورت بینالمللی در دیگر کشورهای اسلامی داشته باشیم و این مهم در کیفیت سلامت در جوامع اسلامی نقش بسزایی خواهد داشت. دکتر عین اللهی به بحث تبیین ابهامات برای جوانان اشاره کرد و گفت: تبیین مطالب برای نسل جوان بسیار مهم است و باید در این حوزه قدم برداریم و روشنگری کنیم.
در ادامه دکترسید علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ضمن تبریک ایام مبارک ماه شعبان گفت: گروه قرآن عترت و سلامت فرهنگستان چندین سال است به همت دکتر ناصرسیم فروش رئیس این گروه و همکاران ایشان تشکیل شده و فعالیتهای ارزشمندی در این گروه انجام شده است. دکتر مرندی خاطرنشان کرد: سیاستهای کلی سلامت در سال ۹۳ از سوی مقام معظم رهبری (مدظلّه) ابلاغ شد، اما با وجود اینکه چندین سال از ابلاغ آن گذشته متاسفانه به درستی به آن عمل نکردهایم و ارگانهای اجرایی باید تلاش بیشتری در عملیاتی کردن بندهای این سیاستها داشته باشند و به ابعاد اعتقادی و اسلامی آن بیشتر توجه و در جهت عملیاتی شدن آن تلاش شود. دکتر مرندی خاطرنشان کرد: باید به اجرای سیاستهای کلی سلامت و سیاستهای علم و فناوری نیز توجه بیشتری شود .
در ادامه مراسم افتتاحیه این کنگره، دکتر پازوکی رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، ضمن تشکر از دستاندرکاران برگزاری این همایش گفت: از ارسال کنندگان مقالات در این کنگره علمی کمال تشکر را دارم و امیدوارم برگزاری چنین همایشهایی بتواند باعث پیوند هرچه بیشتر جامعه پزشکی با قرآن شود.
سپس دکترمهدی مصری رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم به بررسی سبک زندگی و اخلاق در قرآن و روایات پرداخت و گفت: در قرآن به ارتباط اخلاق و سلامت در سورههای متعدد اشاره شده است و تقریباً ۴۷ درصد آیات نشانههای شخصیت سالم و بهداشت روان سالم را دربر دارد و آیات زیادی به "اخلاقی زیستن" اشاره شده است. دکتر مصری با اشاره به آیاتی که به سبک زندگی سالم پرداخته است، گفت: کلمه طیبات ۲۰ بار در قرآن آمده است و در روایات، قلب سلیم در مقابل قلب مریض قرار گرفته است که البته منظور از قلب در قرآن، قلب صنوبری نیست. وی افزود: دین بر سلامت عمومی و رفتار جامعه تاثیر دارد و باید به دنبال ایجاد فرهنگ سلامت محوری و ایجاد مدل بهتر برای خدمات بهزیستی و سلامت باشیم.
همچنین، حجّت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با تاکید بر اینکه موضوع سلامت بارها در صحیفه سجّادیه مورد توجه قرار گرفته است، گفت: سلامت جسم، سلامت قلب، سلامت دین، سلامت معنوی، سلامت آخرت و سلامت دنیا بارها در صحیفه سجّادیه موردتوجه قرار گرفته است و امام سجاّد علیه السلام در مناجاتهای خود نیز از خداوند متعال همه این ابعاد سلامت را برای مردم طلب کرده است. وی افزود: قرآن نردبانی است برای عروج انسان به بالاترین مراتب سلامت که درقرآن بیان شده است.
در ادامه دکتر قاسم رضیعی دبیرعلمی همایش با اشاره به برنامههای این کنگره گفت: هدف این کنگره پرداختن به موضوعات سلامت محور از منظر قرآن است. دکتر رضیعی افزود: در کنگره امسال 330 مقاله به دبیرخانه ارسال شد که از بین این مقالات 96 مقاله برای ارائه شفاهی و 23 مقاله برای ارائه در قالب پوستر پذیرفته شد. دبیر علمی همایش اذعان داشت: ما امسال کارگاههایی برای کارکنان حوزه سلامت نیز در نظر گرفتهایم که بعدازظهر روزهای چهارشنبه و پنج شنبه در سالن جنبی کنگره برگزار خواهد شد.
خاطرنشان می شود، در این کنگره بین المللی که 25 تا 27 بهمن ماه در سالن همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار میشود، سخنرانان در نشستهای متعدد علمی به سخنرانی خواهند پرداخت.