آغاز تدریس سطح چهار رشته سلامت معنوی در حوزههای علمیه
رئیس شورای حوزههای علمیه استان تهران از تصویب سطح چهار رشته سلامت معنوی خبر داد و گفت: در حوزه علمیه برادران این رشته رسمی شده است و در حوزه خواهران نیز با اساتید مطرح به دنبال رشته سلامت معنوی به تناسب شرایط خواهران هستیم تا این رشته آموزشی برای طلاب خواهر تدریس شود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، آیتالله علی اکبر رشاد در مراسم افتتاحیه هشتمین همایش سلامت معنوی اسلامی با اشاره به دستاوردهای طوفان الاقصی و نمایش حقارت رژیم صهیونیستی در جهان گفت: مقاومت مردم غزه اوضاع و مناسبات منطقه را تغییر خواهد داد.
وی ادامه داد: تلاش دشمن به جایی نخواهد رسید و اگر میتوانستند در همین چند ماه به نتیجه میرسیدند اما ناچار به آتش بس و تن دادن به شکست هستند و البته که شهدای بسیاری در این راه تقدیم آزادی قدس گردید.
وی با بیان اینکه در همایش سال گذشته نظریه معنویت اسلامی را بر اساس 15 اصل ارائه کردهایم، گفت: سلامت معنوی ادبیات خاص خود را دارد و ما باید سعی کنیم معارف عمیق اسلام در حوزه سلامت را به زبان روز ترجمه کنیم و در این راستا باید از زیرساختها شروع کنیم.
آیت الله رشاد با بیان اینکه سلامت معنوی یک دانش و علم است، گفت: در حوزه سلامت معنوی، مسائل را باید در قالب یک دانش ساماندهی کنیم و بعد از آن نیز با شیوهها، معیارها و سنجشهای مناسبت بتوانیم به نظام سلامت معنوی اسلامی برسیم.
وی با تاکید بر اینکه آموزههای قرآن و احادیث در حوزه سلامت بسیار گسترده است، گفت: تصور میکردیم باید سلامت معنوی را در کل احادیث بررسی کنیم. اما وقتی وارد عمل شدیم به این نتیجه رسیدیم که کار یک یا چند سال نیست و قرار شد یک مجموعهای از قرآن در حوزه سلامت معنوی، یک مجموعه از نهج البلاغه در حوزه سلامت معنوی و یک مجموعه از صفحه سجادیه ارائه شود.
رئیس حوزههای علمیهٔ استان تهران عنوان کرد: وقتی بحارالانوار را بررسی کردیم به این نتیجه رسیدیم که فقط 900 صفحه حدیث در این کتاب وجود دارد که در مورد قلب است و 607 وصف یا حالت مثبت یا منفی در مورد قلب در روایات آماده است.
وی گفت: چهار مجموعه به صورت همزمان در حوزه سلامت معنوی در حال تهیه است که حدود 12 جلد خواهد شد و به یک دایره المعارف اصلی مورد اعتماد خواهیم رسید.
وی گفت: ما به بعضی از دانشگاههای کشور از جمله دانشگاه تهران اعلام آمادگی کردهایم که رشته سلامت معنوی را با تغییراتی در سطح دانشگاه ها اجرایی کنیم.
آیت الله رشاد افزود: در حوزه پژوهش اقدامات سازمانی گستردهای انجام شده است و گروه عرفان و معنویت پژوهشگاه ما سلامت معنوی را بررسی میکنند و نهادهایی نیز در حوزه تاسیس شده و که در زمینه آموزش، کارهای ارزشمندی صورت دادهاند و در بحث گفتمان سازی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، سند ملی سلامت معنوی تصویب شده است و امیدواریم طی شش ماه بتوانیم این سند را به اتمام برسانیم و سرفصل ها مشخص شده است. وی افزود: این سند شامل ۹ فصل است که امیدواریم یکی از اسناد بالادستی ملی کشور شود و نهادهای نقش آفرین موظف هستند بعد از تصویب و ابلاغ سند، به آن عمل کنند و مرکز رصد شورای عالی انقلاب فرهنگی، عملکرد دستگاه ها را در کشور در این زمینه رصد خواهد کرد و امیدواریم که از این پس تحقق و تاثیر سلامت معنوی را در جامعه شاهد باشیم.