موضوع سلامت معنوی در اجلاس کشورهای گروه پنج (G5) نیز اولویت دارد
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل؛ دکتر حسین فرشیدی معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به نقش بی بدیل سلامت معنوی در سایر ابعاد سلامت، گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید بتواند وظایف خود را بهدرستی انجام دهد تا بتوانیم خدمات بهداشتی را منطبق بر الگوی سلامت با ابعاد چهارگانه ارائه دهیم.
دکتر فرشیدی اظهار داشت: در بیست و هشتمین اجلاس کشورهای گروه پنج (G5) که با حضور وزیر بهداشت و دکتر محمدحسین نیکنام ؛ مدیرکل همکاریهای بینالملل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس گروه سلامت و همکاریهای بینالملل فرهنگستان، 24 بهمن ماه ۱۴۰۲ تشکیل شد؛ برای اولین بار موضوع سلامت معنوی مطرح شد. وی گفت: در آن اجلاس نیز مانند همایش حاضر موضوعات سلامت جسمی، سلامت روانی، سلامت اجتماعی و سلامت معنوی موردبحث قرار گرفت و تاکید شد این بُعد مهم سلامت باید در نظام سلامت کشورهای عضو عملیاتی شود. وی افزود: مباحث نشستهای تخصصی و سخنرانی کلیدی آیتالله دکتر علی اکبر رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در افتتاحیه با موضوع کلان پروژه سلامت معنوی اسلامی همگی تا حد زیادی در جهت تحقق این هدف راهگشا هستند. دکتر فرشیدی تاکید کرد: دو نکته کلیدی در این روند عملیاتی شدن باید مدنظر باشد. اول تقدم سند ملی معنویت بر سند ملی سلامت معنوی و دوم محوریت توحید در همه برنامههای مرتبط آینده که البته در سند معنویت نیز مورد توجه قرار گرفته است.
توضیح اینکه گروه 5 شامل کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان، تاجیکستان، ایران و نماینده سازمان جهانی بهداشت است که اجلاس اخیر آن با موضوع سلامت زنان و خانواده در تهران برگزار شد.