یکشنبه 1402/12/27 01:41
شماره :
1690
در نشست کمیسیون تحول سلامت شورای انقلاب فرهنگی مطرح شد:

عملکرد پویای کمیسیون سلامت؛ نیازمند تبیین جایگاه آن است

در دومین نشست کمیسیون سلامت شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اولویت شمردن سلامت به عنوان یکی از اصلی‌ترین مسائل کشور تاکید شد.

 به‌گزارش روابط‌عمومی و امور بین‌الملل؛ در دومین نشست کمیسیون تحول سلامت شورای عالی انقلاب فرهنگی که با حضور دکتر سیدعلیرضا مرندی رئیس فرهنگستان، دکتر حسن ابوالقاسمی دبیر کمیسیون سلامت، و اعضای کمیسیون سلامت شورای عالی انقلاب فرهنگی، 23 اسفند ماه 1402 برگزار شد شرکت کنندگان تاکید کردند؛ سلامت از اصلی‌ترین مسائل کشور است و اجرای سیاست‌های کلی سلامت بایستی زیربنای اصلی تمام برنامه‌های اجرایی سلامت باشد.

در این نشست درخواست شد در صورت لزوم با معرفی کارشناسان توانمند در ساختارهای تکمیلی همچون میز، کارگروه یا کمیته‌ها با زمان‌بندی معین پیگیری‌های لازم انجام شود. ضرورت به‌هم‌پیوستگی سیاست‌گذاری، تدوین ضوابط و نظارت بر اجرا در حوزه بهداشت و درمان بایستی به عنوان مبنای رویکرد اصلی کمیسیون سلامت به مسائل کنونی مطرح شد. چنین رویکردی هنگام بروز اختلاف‌ نظر میان وزارت بهداشت و شورای عالی انقلاب فرهنگی، امکان ورود به امور آموزشی پژوهشی، بهداشتی یا درمانی را بر اساس اصول و ارزش‌های انسانی اسلامی پدید خواهد آورد. همچنین با افزایش تعامل شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیسیون سلامت تبیین بهتر جایگاه کمیسیون در شورا میسر خواهد شد. در حال حاضر این ابهام وجود دارد که جایگاه کمیسیون سلامت در ساختار اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی کجاست؟ حضور اعضای شورا در این کمیسیون تسهیل کننده این فرآیند خواهد بود. دکتر مرندی در این نشست با اشاره به بحث‌های مطرح شده در باره افزایش ظرفیت رشته پزشکی گفت: تعلیق مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی باید توسط وزیر بهداشت در شورا مطرح شود. وی ادامه داد: باید اولویت‌های اصلی و ضروری در سایر موارد نیز تعیین و برای هر موضوع افراد مشخصی در زمانی کوتاه کار را به انجام برسانند. دکترابوالقاسمی نیز موضوع راه‌اندازی میزهای سلامت و عناوین آنها را به بحث و تبادل نظر گذاشت. از دیگر مباحث مورد تاکید در این نشست می‌توان به اهمیت تفاهم با شورای عالی انقلاب فرهنگی برای پیشبرد برنامه‌ها، توجه به توسعه کمی و کیفی توامان آموزش پزشکی، اولویت بازسازی شبکه‌ خدمات بهداشتی کشور و بهره‌گیری از شبکه بهداشت و درمان برای ارتقاء آموزش اشاره کرد. عدالت در سلامت، سلامت معنوی و تدوین سند سلامت روان نیز در این نشست از اولویت‌های اصلی کشور معرفی شدند.

کمیسیون تحول سلامت شورای عالی انقلاب فرهنگی با حکم حجت الاسلام و والمسلمین دکتر خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و مسئولیت دکتر حسن ابوالقاسمی عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی از آذرماه 1402 فعالیت خود را به عنوان حلقه وصل شورای عالی ونهادهای مختلف حوزه سلامت آغاز کرده است. 

بنرها

 

X