چهارشنبه 1403/04/20 12:57
شماره :
1869
دیدگاه رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در باره وزیر بهداشت آینده:

وزیر بهداشت باید معتقد و ملتزم به عدالت در سلامت باشد

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری مهر  ویژگی‌های مطلوب وزیر بهداشت دولت چهاردهم را به عنوان مدیر اصلی حوزه سلامت کشور برشمرد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل فرهنگستان علوم پزشکی، دکتر سیدعلیرضا مرندی در خصوص اهمیت حوزه سلامت و نقش انتخاب وزیر مناسب برای وزارتخانه‌ای که متولی سلامت کشور است، گفت: گرچه رسیدن به درکی صحیح و جامع از ابعاد حوزه سلامت دشوار است لیکن با رسیدن به آن خیلی از مشکلات حل خواهد شد. لذا نمی‌توان هر کسی را به صرف تخصص برای وزارت بهداشت برگزید.

وی با مرور خاطرات خویش از آغاز دوره مسئولیتش در وزارت بهداشت اظهار داشت: در سال 1363 که معاون وزیر بهداری وقت دکتر منافی بودم، ناخواسته و به علت اینکه متاسفانه مجلس به ایشان رای اعتماد نداد سرپرستی وزارتخانه به عهده بنده قرار گرفت. پس از آن شایع شد که بنده را می‌خواهند به عنوان وزیر معرفی کنند که بلافاصله رفتم پیش آقای نخست وزیر و گفتم اگر چنین موضوعی مطرح باشد، بنده نه تمایل دارم، نه از تقوای لازم، نه مدیریت قوی و نه تیزهوشی لازم برخوردار هستم و شایستگی آن را ندارم. بعد از اینکه حرفم به جایی نرسید، رفتم پیش آقای خامنه‌ای که رئیس جمهور وقت بودند و همان مسائل را تکرار کردم که شایستگی این سمت را ندارم. اما به هرتقدیر در نهایت بنده که در آن زمان تجربه معاونت و سرپرستی وزارت بهداری را داشتم بدون ادعایی برای وزارت به مجلس معرفی شده و به عنوان وزیر انتخاب شدم. اما متأسفانه در دوره‌های بعد، وزرای بهداشت انتخابی بدون تجربه لازم نه تنها نگفتند که نمی‌توانند، بلکه مدعی شدند که توانایی اداره وزارتخانه را دارند. حال آنکه برخی از وزرای بعدی حتی معتقد و ملتزم به اجرای طرح ادغام آموزش پزشکی که از سیاست‌های کلان سلامت کشور است، نبودند.

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی تاکید کرد: هر کسی که تجربه وزارت نداشته باشد و بدون داشتن سابقه مدیریتی بخواهد بر مسند کار قرار بگیرد، با مشکل مواجه خواهد شد. افرادی که برای این جایگاه می‌آیند، باید نظام سلامت را خوب بشناسند و در پُست‌های کلان بوده باشند.
وی افزود: وزارت بهداشت، اداره ثبت احوال نیست که بخواهیم قومیتی انتخاب کنیم. متأسفانه در انتخاب وزرا مشکل داریم. من با ۹ سال سابقه در وزارت بهداشت و ۸ سال نمایندگی مجلس شورای اسلامی، معتقدم همه کاره در وزارت بهداشت، شخص وزیر است. نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسلط به استیضاح نیستند و بر سر این موضوع معامله می‌شود.

وی در خصوص انتخاب وزیر بهداشت غیرپزشک، اظهار داشت: کشور ما ویژگی‌های خود را دارد و نمی‌توان مدعی شد چون در کشورهای دیگری از افراد غیرپزشک برای وزارت بهداشت استفاده می‌کنند، پس ما هم چنین رویه‌ای در پیش بگیریم. وی در همین زمینه افزود: یک وزیر بهداشت غیرپزشک تا بخواهد تجربیات خودش را در این حوزه شروع کند و با مسائل و مشکلات موجود کنار بیاید، زمان می‌برد. ضمن اینکه خیلی آسان نیست که بتواند با پزشکان کار کند. چون خودم پزشک هستم، خیلی راحت می‌توانم بگویم که کار کردن با پزشکان، سخت است. وی افزود: درانتخاب وزیر فقط باید به توانمندی افراد توجه کرد، اینکه حتماً از وزرای بهداشت قبلی، بخواهیم استفاده کنیم یا نکنیم، خیلی مهم نیست؛ بلکه باید سراغ افراد توانمند برویم که بتواند موفق باشد.

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در باره مهم‌ترین اقدام وزیر بهداشت آینده گفت: قبل از اینکه شروع به کار کند، اعتقاد به عدالت در سلامت داشته باشد و امکانات حوزه سلامت را برای همگان به صورت برابر توزیع کند و به اجرای کامل سیاست‌های کلی سلامت معتقد و ملتزم باشد. وی با اشاره به شعار رئیس جمهور منتخب که حمایت از محرومان است، گفت: آقای پزشکیان جزو استثناها در بحث عدالت و حمایت از محرومان است، بنابراین، وزیر بهداشت او هم باید چنین نگاه و تفکری را برای حوزه بهداشت و درمان به کار بندد.

 

بنرها

 

X