اثربخشی طب سنتی ایرانی به عنوان میراث علمی ما باید آزموده شود
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل، دکتر سید مهدی میرغضنفری معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در نشست تخصصی " گفتمان بین رشتهای مدیریت پیشگیری و درمان بیماریهای مغزر و اعصاب با طب ایرانی مستند بر شواهد بالینی که 21 تیرماه در فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد گفت: پزشکی مبتنی بر شواهد موضوع جدیدی نیست و یک قاعده عقلی است که حکمای گذشته منجمله حکیم ابن سینا نیز به آن پایبند بودهاند.
معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت ادامه داد: منظور ازشواهد این است که یک موضوع از مرحله ادعا به مرحله ثبت و اثبات برسد.
وی گفت: اگر در طب سنتی بهعنوان مثال در مورد سردرد شواهدی وجود دارد و ادعایی مطرح شده است، باید آن شواهد جمع آوری شود و در آزمایشگاهها و مراکز تحقیقاتی، آزمایشات بالینی روی آن صورت گیرد.
دکتر غضنفری افزود: شاخههای طب همگی یک موضوع دارند و آن انسان است، اما رویکردهای آنها فرق دارد و در واقع رویکرد طب نوین جزئی نگر بودن و رویکرد طب سنتی ایرانی کلی نگر است و اگر ایده ها از طب سنتی ایرانی به عنوان میراث علمی ما برگرفته شود و در مرحله آزمون قرار گیرد، اثربخشی آن مشخص خواهد شد.