می خواهند طب نوین را مقابل طب سنتی قرار دهند
به گزارش روابط عمومی فرهنگستان علوم پزشکی به نقل از خبرگزاری مهر، دکتر سیدعلیرضا مرندی، در گفتوگویی ویژه پیرامون طب سنتی، با تاکید بر اینکه طّب سنتّی در نظام سلامت کشور دارای جایگاه خاص خود است، گفت: رشته طّب سنتّی باید از نظر علمی به روزرسانی شود و آموزشهای لازم داده شود تا بتوان از این رشته به درستی بهرهمند شد.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور با اظهار تأسف از اینکه برخی میخواهند پزشکان را تحریک و تحقیر کنند تا از این طریق طّب سنتی در مقابل طّب نوین قرار بگیرد، افزود: این قبیل رفتارها و اقدامات، هزینههای کشور را چند برابر میکند. در حالی که این افراد، آدمهای شیّادی هستند که پزشکان طّب سنتی هم از رفتار آنها ناراحت هستند؛ و درآمدهای میلیاردی دارند.
دکترمرندی با عنوان این مطلب که از افراد شیّاد مالیات نمیگیرند، ادامه داد: این در حالی است که مالیات پزشکان را مدام افزایش میدهند. وی با اشاره به تشکیل گروه طّب سنّتی در فرهنگستان علوم پزشکی ایران، گفت: این گروه از متخصّصان طّب سنّتی هستند و هدف ما در فرهنگستان علوم پزشکی، تلاش برای ادغام طّب نوین و سنّتی است.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: نه طّب نوین میتواند همه نیازها را برطرف کند و قطعاً، طب سنتی هم نمیتواند؛ اما با مشاجره کار درست نمیشود و باید مذاکره و مفاهمه کرد. وی با اشاره به تشکیل میز طّب سنّتی و طّب نوین در شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: این قبیل اقدامات بدون مشورت با اهل فن، آسیب زا است. زیرا وقتی برای طّب سنّتی و طّب نوین، میز جداگانه قرا میدهیم؛ این دو گروه به رقابت میافتند و نه همکاری و در نتیجه فقط هزینهها و بدبینی را میافزاید.
دکترمرندی با عنوان این مطلب که طّب سنّتی همین حالا هم دنبال دانشگاه است، افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی به سلیقههای شخصی توجه نکند و با ما مشورت کنند تا راه غلط نرویم؛ زیرا اگر راه را اشتباه برویم، برگشت پذیر نخواهد بود. وی افزود: این قبیل رفتارها باعث از دست دادن پزشکان واقعی کشور خواهد شد، چون میبینند که به آنها بیاحترامی میشود و کسی برای نظرات کارشناسی آنان ارزشی قائل نیست. رئیس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران، خواستار پرهیز از افراط و تفریط در حوزه طّب سنّتی شد و تاکید کرد: هر خطایی کنیم، برگشتی در کار نیست. وی افزود: متأسفانه کسانی مشاوره می دهند که هیچ سر رشتهای از نظام سلامت ندارند.
فیلم کامل این مصاحبه در بخش دیدگاه استودیوی چندرسانهای فرهنگستان علوم پزشکی با عنوان دیدگاه رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در باره طب سنتی ایرانی قابل مشاهده است.
همچنین برای مشاهده دیدگاه معاون علمی فرهنگستان در باره طّب سنّتی ایرانی و نمونهای از برنامههای فرهنگستان علوم پزشکی در زمینه تلفیق ظرفیتهای این دو حوزه برای درمان برخی بیماریها (کبد چرب)، و همکاری مشترک متخصصان طب سنتی و طب نوین در زمینه درمان بیماریهای زنان و نیز اخبار و گزارشهای گروه علمی حکمت، طب سنتی و طب دوران تمدن اسلام و ایران با کلیک روی عبارات رنگی در همین متن وارد صفحات موجود مرتبط با این عناوین در آرشیو اخبار سایت فرهنگستان علوم پزشکی شوید.