اهمیت استفاده از ظرفیتهای مردم در نظارت بر فضای مجازی
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل،درششمین نشست تخصصی در روز دوم این کنگره، به موضوع فرهنگ اسلامی، سلامت، فضای مجازی و رسانه پرداخت وکارشناسان و محققان این حوزه بر لزوم مشارکت مردمی و نهادهای مختلف در مدیریت محتوای فضای مجازی تأکید کردند.
در این نشست، با اشاره به تجربه کشورهای مختلف در تنظیم محتوای رسانه عنوان شد، نظارت بر فضای مجازی رسانه باید از سوی سه نهاد مردم، نهادهای بینالمللی و نهادهای حاکمیتی صورت گیرد و در بسیاری از کشورها، تنظیم و نظارت محتوا در فضای مجازی با مشارکت مردم و نظارت دولتی انجام میشود.
در این نشست عنوان شد که فضای مجازی شامل سه دسته مختلف محتوا " رسانههای کاربر محور، رسانههای ناشر محور و سایر پایگاههای اطلاعرسانی" است و از این رو، نظارت بر این محتواها باید با توجه به ویژگیهای هر یک از این دستهها انجام شود. همچنین، نظارت تنها به معنای جلوگیری از انتشار محتوای نامناسب نیست، بلکه باید محتوای مثبت و مفید نیز تشویق و هدایت شود.
همچنین در این نشست تخصصی بر اهمیت استفاده از ظرفیتهای مردم در نظارت بر فضای مجازی تأکید و عنوان شد:در حال حاضر، برنامهریزیهایی در صدا و سیما انجام میشود تا محتوا قبل از انتشار گسترده توسط خود مردم مورد بررسی قرار گیرد.
همچنین، در این همایش، به نقش اساسی فضای مجازی در فرهنگسازی و اطلاعرسانی اشاره و تاکید شد: فضای مجازی باید به گونهای مدیریت شود که به سلامت فکری و فرهنگی جامعه کمک کند.
سخنرانان این نشست، بر اهمیت مقامات عالیرتبه کشور در تأکید بر این موضوع و همراستایی با اصول قرآنی و دینی در نظارت بر فضای مجازی اشاره کردند و تأکید کردند که همه ما باید در راستای ایجاد فضای مجازی سالم و مفید برای آحاد مردم مسئول باشیم.